131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’DA HANGİ CAMİLER İBADETE AÇILACAK?

28 Mayıs 2020, Perşembe 06:41

     


16 Mart tarihinden bu yana kapalı olan camiler 29 Mayıs Cuma günü, Cuma Namazı ile birlikte ibadete açılacak. Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, yaptığı açıklamada camilerde uygulanacak tedbirleri anlattı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camilerin yarın (29 Mayıs) Cuma Namazı ile birlikte ibadete açılması planlanıyor. Konuyla ilgili Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek ile bir röportaj gerçekleştirdik. Demiryürek açıklamasında hangi camilerin ibadete açıldığının bugün öğle, ikindi ve yatsı namazları sonrasında cami hoparlörlerinden ilan edileceğini söyledi.

Bütün camilerde Cuma Namazı kılınamayacak

İlçede bulunan bütün camilerde Cuma Namazı kılınamayacağını ifade eden Müftü Demiryürek; “Allah izin verirse 29 Mayıs Cuma günü inşallah Cuma Namazı ile camilerimizi açacağız. Rabbim inşallah aynı sıkıntıyla bizi bir daha imtihan eylemesin. Diyanet İşleri Başkanlığımızın genelgesi doğrultusunda vatandaşlarımızın sağlığı için birtakım tedbirler alacağız. Vatandaşlarımızdan istirhamımız hem kendi sağlıkları hemde başkalarının sağlığı için bu tedbirlere azami
derecede riayet etmeleridir. Kurtuluş Camimiz ve apartman altlarındaki mescitlerimizin cuma namazı kılacak kadar bahçeleri olmadığı için buralarda cuma kılınmayacak. Bunun haricindeki bütün camilerimiz, İmam Hatip Lisesi ve Orta Okulunun bahçesinde Cuma Namazı kılınacak.” dedi.

Sosyal mesafe kuralına göre ibadet edilecek

Camilerde sosyal mesafe kuralına göre ibadet edileceğini söyleyen Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, “ Camilerimizin bahçesinde namazlarımızı kılacağız. Caminin içerisinde namaz kılınmayacak. Camilerimizde sosyal mesafeye dikkat edilecek. Seccadeler evden getirilecek,tuvaletler ve şadırvanlar kapalı olacağı için abdest evde alınacak, maske takılacak. Camilerimizde tokalaşma olamayacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı onların da Cuma’ya gelmemesini istirham ediyoruz.Cuma namazı camilerimizin bahçesinde kılınacak.
Camilerin içinde kesinlikle kılınmayacak  “ diye konuştu.

Öğle ve ikindi namazları cami içerisinde kılınabilecek

Cuma Namazı’nda camide kalınacak süre olabildiğince az tutulacağından dolayı farz namaz bittikten sonra sünnetin kılınmayacağını, tesbih çekilmeyeceğini ifade eden Demiryürek, “Cemaatten namazın sünnetlerini evde kılmalarını isteyeceğiz. Cuma Namazı sonrasında öğle namazları ve ikindi namazlarımız sosyal mesafeye ve diğer kurallara riayet edilerek cami içerisinde kılınabilecek. Sadece öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınabilecek. Bu iki namaz haricindeki namazlar cemaatle kılınamayacak.” ifadelerine yer verdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler