131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞA ORTAOKULU’NDA MEZUNİYET TÖRENİ

13 Haziran 2019, Perşembe 06:18

     


Aliağa Ortaokulu’nda 8. sınıf öğrencileri için 2018-2019 yılsonu mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen 120 öğrencinin mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve yakınları katıldı. Okul Müdürü Leyla Dokuzoğlu törende yaptığı konuşmada öğrencileri mezun ederken sevinç ve burukluğu bir arada yaşadığını söyledi. Dokuzoğlu, ”Bu günün haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan öğrencilerimizi, velilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. Sevgili gençler sizden sahip olmanızı istediğim üç şey; sağlığınız, mutluluğunuz, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum. Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk ‘Bütün umudum gençliktir’ diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan yaptığı konuşmada “8. Sınıf öğrencisi olmak çok özel bir sınıftır. B u özel sınıfın öğrencisi olmak bence hayat boyu yaşanabilecek en güzel olaylardan bir tanesidir. Ve göreceksiniz lise hayatınızda ve üniversite hayatınızda 8. Sınıftan mezun olduğunuz bu anı unutmayacaksınız. Ben sizleri anasınıfından ve ilkokuldan buyana sizleri eğiten tüm öğretmenlerinizi kutluyorum. Lütfen sizlerde sizleri bu günlere getiren öğretmenlerinizi unutmayın. Bir teşekkür de sizleri büyüten ailelere etmek istiyorum. Anne babalarınızı da bu gününüzde yalnız bırakmadıkları için kutluyorum. Sizlere bundan sonraki hayatınızda da yeni başarılarla, yeni ümitlerle, yeni filizlerle hayata devam etmenizi diliyorum. Ebetteki bundan sonraki lise hayatınıza yine Aliağa’daki güzel liselerde nitelikli liseleri tercih edip bizimle birlikte olmanızı isterim. Güzel çocuklarım, aydınlık yarınların güzel bekçileri, ülkemizin medarı iftiharı sizler ülkemizin gelişiminde bir tuğla olacaksınız ve bu gelişimi hep birlikte sağlayıp 2023 Türkiye’si ile dünyanın gelişmiş ülkeleri içerisinde lider ülke olmamızı sağlayacaksınız. Ben bu inançla sizleri teşekkürler ediyorum ve sizleri kutluyorum.” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşmaların ardından öğrenciler tarafından müzik dinletisi ve yapıldı. Mezun olan öğrencilere temsili diplomaları okul müdürü ve öğretmenler tarafından verildikten sonra öğrenciler gururlu ve mutlu bir şekilde keplerini havaya attılar. Tören öğrencilerin yıl içerisinde yaptığı resim ve etkinliklerin sergisinin gezilmesiyle son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler