131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN YENİ MECLİS ÜYELERİ

4 Nisan 2019, Perşembe 06:30

     


Aliağa Belediyesi’nin yeni dönem Belediye Meclis Üyeleri belli oldu. Seçim sonuçlarına itiraz süresi son buldu. Kesinleşen sonuçların açıklanmasıyla Millet İttifakı’nın kontenjan dahil 14 meclis üyesi, Cumhur İttifakı’nın ise 11 meclis üyesi bulunacak.

Aliağa Belediyesi’nin yeni dönem Belediye Meclis Üyeleri kesinleşti. Seçim sonuçlarına itiraz süresinin son bulmasıyla Belediye Meclis Üyeliği yarışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 26 bin 467 oyla meclisin çoğunluğunu ele geçirirken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 25 bin 424 oy aldı. Bu sonuçlara göre CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın meclis üyesi olan 14 isim şöyle; Sedat Sarı (Kontenjan), Orhan Ulaşzade (Kontenjan), Sami Toydemir (Kontenjan), Oğuzhan Özşahin, Musa Özcan, Hakan Turan, Savaş Dağdeviren, Murat Erden, Miktad Topçu, Yasin Çıvlan, Seçil Adalet Işık, Mehmet Çelik, Gülten Taşbaş, Berkay Aktaş. AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’ndan meclis üyeliğine seçilen 11 isim şöyle; Hakan Şimşek, Eda Kılıç, Ferhat Lek, Hilal Çelik, Zekai Erşan, Burhan Kızıl, İbrahim Halil Özer, İsmail Menderes, İsmail Meşe, Fatih Kürşat Kaplan ve Serhat Aras.

“Meclis üyeliği için itirazda bulunmadık”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, geçtiğimiz günlerde meclis üyeliği hakkında belli sandıklardaki sonuçlara itiraz edeceklerini belirten bir açıklamada bulunmuştu. Bir meclis üyesi daha çıkarmak amacıyla bazı sandıklardaki geçersiz sayılan oylara itiraz edeceklerini belirten Cirit’ten konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İtiraz sürecinde bu konu hakkında itirazda bulunmadıklarını belirten Cirit, “İtirazımız resmi olarak tutanaklara geçmemiş. Hukuki alt yapısını kuramadık. Bu nedenle meclis üyeliği için itirazda bulunmadık.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler