11 Aralık 2019 18:24

Alilağa Belediyesinden atılan işçilerin işe iade davaları bugün görülecek

İzmir'de MHP yönetimindeki Aliağa Belediyesinden atılan işçilerin işe geri dönmek için açtıkları dava bugün Aliağa Adliyesi İş Mahkemesinde görülmeye başlanacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

MHP’li Aliağa Belediyesinden atıldıkları için 209 gündür direnen Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube üyesi işçilerin işe iade için açtıkları davalar bugün görülmeye başlanacak.

Aliağa Belediyesi, mayıs ayı itibariyle 100 kadrolu toplam 250 işçiyi işten çıkarmış, işçilerin içeride kalan maaşlarını ve kıdem ihbar tazminatlarını ödememişti. İşe iade davası açmaması için bazı işçilere protokol imzalatan Belediye Başkanı Serkan Acar halen işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemedi.

Aliağa Demokrasi Meydanı’nda başlattıkları direniş 209’uncu gününe giren belediye işçilerinin işe iade ve işçi alacaklarının ödenmesi talebiyle açtıkları davaların ilk duruşmaları Aliağa Adliyesi İş Mahkemesinde bugün itibariyle görülmeye başlanacak. İşten çıkarılan yaklaşık 150 belediye işçisi, işlerine geri dönmek için başlattıkları hukuki mücadelede de sonuna kadar direneceklerini, haksız işten çıkarmalara karşın adalet beklediklerini dile getirdi. Aliağa halkının ve tüm İzmir kamuoyunun kendilerini haklı mücadelelerinde desteklediklerini belirten işçiler, “209 gündür Aliağa Demokrasi Meydanı’ndan sesleniyoruz. Bizler Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından haksız bir şekilde ekonomik gerekçeler bahane edilerek işten atılmış işçileriz. İşlerimize geri dönmek için açtığımız davalar görülecek. Tüm Aliağa ve İzmir halkını adalet mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye'nin NATO ekseninden kayması endişe veriyor

SONRAKİ HABER

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...