Ali Koç'tan “Transfer yasağı" açıklaması

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, “Gündemde transfer yasağı var mı?" sorusu için ''Henüz kendi aramızda toplantımızı yapmadık. Bugün saat 15.00'te sicil kurulu toplantımız var, sonrasında kendi durumumuzla ilgili konuşabiliriz.'' dedi.

Ali Koç'tan “Transfer yasağı" açıklaması - Sayfa 1

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde Bankalar Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ali Koç'tan “Transfer yasağı" açıklaması - Sayfa 2

Ali Koç’un Samandra Tesisleri’ndeki beyanatları şu şekilde:

Sivas'a gitmeyi her zaman severim. Benim için Anadolu'daki Kadıköy'lerden biri ama bu sezon işimiz zor. Çok iyi takım oldular. Biz şu anda olmamız gerekenden 7-8 puan gerideyiz. Önemli olan iyi oynamadığında da kazanmak.

Ali Koç'tan “Transfer yasağı" açıklaması - Sayfa 3

''Yapısal birçok sorunumuz var''
Yerel FFP yapıldı. İyi kurgulanması lazım. Bir gecede bu noktaya gelmedi Türk futbolu... Yapısal birçok sorunumuz var. Mesela genç futbolcu yetiştiremiyoruz. En yaşlı lig biziz. Altyapıya en az yatırım yapan lig biziz. Hepimiz aynı gemideyiz ve herkesin çok ciddi problemleri var. Bir takımın az, bir takımın çok. Önceki federasyon talimatname yazmak istiyordu ama olmadı, bu talimatnamenin üstünde emeği geçen kulüplerin başında Fenerbahçe var.

Ali Koç'tan “Transfer yasağı" açıklaması - Sayfa 4

''31 Mart seçimlerine malzeme oldu''
Mart-Nisan aylarında çalışılan bu modelde emeği geçen takımların başında biz varız. Bizim profesyonellerimiz İspanya La Liga modelini incelediler. Yabancı değiliz buna. Limitlerin doğru belirlenmesi lazım. İlgili kişiler açıklama yapıyorlar, sonra kervan yolda düzülüyor.