Ali Fuat Paşa Anıldı…

Ali Fuat Paşa Anıldı…

Geyve İlçesi Alifuatpaşa Mahallesinde kabri bulunan, Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı Ali Fuat CEBESOY vefatının 52. yıl dönümünde, Ali Fuat Paşa Ortaokulunda düzenlenen bir programla anıldı. Programı okul öğretmenleri; Meryem Yiğit ve Gökhan Er sundu.

Saygı Duruşu sonrasında İstiklal Marşı katılımcılar ile birlikte söylendi. Belediye Başkanı Murat Kaya ve İlçe Kaymakamı İlyas Memiş konuşmalarını yaptı. Okul öğretmeni Mehmet Kaplan ” A. F. Cebesoy’ un Hayatı” nı anlatan bir yazı okudu. Okul öğrencisi Sude Çapoğlu ” A. F. Cebesoy” şiirini okudu.

A.F.Cebesoy’un siyasi hayatını anlatan bir video izlendi.

Okul öğrencileri “Sakarya Türküsü” şiirini seslendirdi. Öğrenciler “A. F. C. Oratoryosunu seslendirdi. Öğrenci Sümeyra Yıldız “Salacaklı Ali ” şiirini okudu. Okul korosu “Yemen Türküsü” nü seslendirdi.

Program sonunda Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır katılımcılara katılarak A. F. Cebesoy Paşanın kabrini ziyaret ettiler. Birlikte Cebesoy Müzesini ziyaret edildi.

Namık Cihan.

Yayınlama: 11.01.2020
Düzenleme: 11.01.2020 18:29
2.963
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Burak SELVAN dedi ki:

    Merhaba, Tarihi hatırlamak veya anma işlemi bir günle sınırlı kalmamalıdır. Ben sanat tarihçi bir insan olarak çok defa müzenin açılması insanlara Ali Fuat Paşa’nin tanıtımını o dönem kuvayi milislerinin sosyal ekonomik zor günlerini Ali Fuat paşayı ziyaret eden herkese aktarmayı çok isterdim. Ancak sayın başkan bey müzenin açılmasının uygun olmayacağını yeterli bütçelerinin olmadığını söyleyerek teklifimi hep geri çevirdiler. Ben şuan 5 sene üniversitesi okumama rağmen yerel bir markette çalışıyorum çok şükür işsiz değilim ama bir gün anma töreni yapılarak 363 gün kimsenin aklına gelmiyorsa kimse samimiyetten bahsetmesin. Saygılar selamlar