Dövizde rekor artış sonrası Babacan Türk ekonomisini değerlendirdi: Durgunluk içinde enflasyon

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan © AP Photo
© AP Photo
By euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

DEVA Partisi Genel Başkanı ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan dolar kurunun artmasının erekçesi olarak 'karşılıksız para basılmasını' gösterdi.

REKLAM

DEVA Partisi Genel Başkanı ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan dolar kurunun 7.30'un üzerine çıkması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, geçtiğimiz aylarda verdiği bir mülakattan Türk Lirası'ndaki değer kaybına ilişkin yorumlarının yer aldığı bölümü sosyal medya hesabında yeniden paylaştı. Babacan, görüntülü mesajında "Karşılıksız para basarsanız o paranın değeri düşer" diyor.

Türkiye'nin ekonomik durumunu 'durgunluk içinde enflasyon' olarak tanımlayan Babacan, "hükümetin tedbir paketlerini devreye sokabilmek için Merkez Bankası’nı kullandığını" söyledi.

Babacan: "Türk lirasının değerinin kaybolması mukadder"

Babacan kurun artmasının en büyük gerekçesi olarak 'karşılıksız para basılmasını' gösterdi.

Merkez Bankası'nın Türk Lirası üretirken karşısında bir döviz kaynağı olmadığını belirten Babacan, bu durumda Türk lirasının değerinin düşmeye devam edeceğini kaydetti: "Merkez Bankası Türk Lirası üretiyor bu durumda karşısında bir döviz rezervi olursa Merkez Bankası'nın o zaman sorun yok ama elinde kaynak olmadan Türk lirası ürettiği zaman Türk Lirasının değerinin kaybolması mukadder. Kur niye artıyor diye soruyorlar, niye artacak? Karşılıksız para basarsanız o paranın değeri düşer."

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu

Merkez Bankası, likidite imkan limitlerini yarıya düşürdü

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilave 18 milyar dolar finansman sağlayacak