Vakfıkebir’in eğitimine yıllardır hizmet eden Vakfıkebir Belediye Meclis üyesi Ali Alay toplumsal duyarlılık örneği sergileyerek çöp topluyor, Vakfıkebir’e örnek oluyor.



Çevre kirliliğinin nedenleri arasında hızla gelişen teknolojinin etkileri, nüfus artışı ve doğal kaynakların bilinçsiz tüketilmesini gösterebiliriz. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik gelişmelere dur diyemeyiz ama en azından çevreye olan zararlı etkilerini azaltmaya yönelik önlemler alabiliriz. Önlem alamadığımız bir neden de duyarsız vatandaşlar.
Vakfıkebir Plajı ve Yürüyüş/bisiklet yolun ilçenin gülen yüzü. Belediye muhaliflerinin bile "İyi ki bir plaj yaptınız" dediği yer. Gelin görün ki her gün temizlense bile gece yine kirletiliyor." Çöp Dökmek Yasaktır" tabelası da çöpleştirilmiş. Gece sahile oturmaya gelenlerin çekirdek kabuklarından yürüyüş yolu görünmüyor. Alkol ve su şişeleri, özel arabalarla şehirlerarası yolculuk yapanların çöpleri çevre kirliliği için yeterli bir sebep. Deniz kenarında yiyecek arayan hayvanların yırttığı naylon poşetlerden çıkan yiyecek artıkları mide bulandırıyor. Plaj için yapılmış duşların kırılmış muslukları da çabası. Vicdanlarımızı çevreci yapmazsak işimiz zor. Vakfıkebir’in eğitimine yıllardır hizmet eden ve son olarak CHP’den Vakfıkebir Belediye Meclis üyesi seçilen Ali Alay toplumsal duyarlılık örneği sergiliyor. Çöp topluyor, özel arabasına koyup konteynıra atıyor Ali Alay Vakfıkebir’e örnek oluyor.