Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın,  Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Yönetmen Veysel Karani Önen iletişim çağında gerçek sorunun iletişememek olduğunu ve iletişimin aynı zamanda bir algı yönetim faaliyeti olduğunu belirterek: "Gerçek değer algılanan değerdir. Somut ve yalın gerçekten ziyade, algıladıklarımız ve inandıklarımız bizi yönetiyor" dedi. 
Gençlere medya iletişim stratejileriyle ilgili tecrübelerini aktaran Önen, iletişim stratejilerinin nasıl kurulduğunu ve hedef kitle analizlerinin önemini anlattı.
Sinemanın mesaj veya öğüt vermesine ilişkin görüşlerini de açıklayan Önen, bu konuda şunları söyledi: “Sinema veya herhangi bir sanat kesinlikle ve asla bir öğüt veya bir mesaj vermek veyahut yol göstermek amacıyla yapılmaz. Özellikle sinema aslında bir eğlence aracıdır. İnsanlar sizin eserinizi izlediklerinde kendilerini ayrıcalıklı ve özel hissediyorlarsa, harcadıkları zamanın veya ödedikleri bedelin karşılığını aldıklarına inanıyorlarsa, başarılı olmuşsunuz demektir. Mesaj sinemanın amacı değildir ve fakat en önemli sonuçlarından biridir. Bugün sinema, emperyalizmin en önemli savaş araçlarından biri konumundadır. İzlediklerimiz ister reklam filmi olsun ister dramatik bir eser, isterse belgesel olsun bize mutlaka bir önermede bulunuyor. Bu eserler bir hayat tarzını veya yaşam biçimini bizim zihnimizde meşrulaştırıyor.”
Ayrıca Türk Dünyası ve Kültür Kulübü tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi fuaye alanında “Eylül Karakalem” adlı resim sergisi de sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Editör: TE Bilişim