Adil Yıldırım

Adil Yıldırım

yazaradilyildirim@gmail.com

Tüm Yazıları

Bazı kadınlar mutlu ilişkiye yelken açarken bazılarının başarılı olamayışının nedenleri alfa kadınların özelliklerinde saklıdır; işte ayırt edici o özellikler

Bu hafta konumuz ilişkilerinde mutluluğu yakalayan ve yaz aşklarını uzun süreli ilişkiye çevirebilen alfa kadınlar... Bazı kadınlar mutlu ilişkiye yelken açarken diğerleri neden başarılı olamıyorlar gibi soruların yanıtları alfa kadınların özelliklerinde saklıdır; çünkü onlar farklı tavırları nedeniyle diğer kadınlardan ayrılır. Bu farklardan gerek YouTube videolarımda gerekse “50 Maddede İlişkiler” kitabımda ayrıntılı olarak bahsettim. Alfa kadın kavramının ana hatlarını maddeler halinde sıralıyorum:

Haberin Devamı

1) Alfa kadın ne istediğini bilir

Aslında bir çeşit temel bilgi gibi görünse de az sayıda insanın gerçekten ne istediğini bildiğine şahit oldum; çünkü çoğunluğun kafası karışıktır. Geçmişte yaşanan kötü ilişki deneyimleri ve ardından gelen yine hatalı denemeler, acele etme kaygısı veya evlilik saplantısı gibi konular üst üste travmalar yaratır. Bu çeşit unsurlar neticesinde insanın kafası karışır ve ne istediğini unutur. Öncelikle bunu netleştirmek son derece önemli; çünkü mutlu ilişkiye götürecek ana etken burada yatıyor. Özellikle bir kadını alfa yapan özellik, her konuda kafasının net olmasıdır; ne istediğini bilir ve daha önemlisi ne istemediğini de bilir. Her kadın gibi alfa kadın da geçmişte kötü ilişki deneyimleri yaşamıştır, ancak bunlardan gerekli dersleri almış ve kafasını ideal erkek modeli konusunda net hale getirmiştir. Bu adamla tanıştığında onu hemen tanır ve asla tereddüt etmez.

2) Saplantılı değildir

Saplantılarını yenmiştir; yani eski erkek arkadaşı yeniden kapıyı çaldığı zaman ona şans vermeyi aklından bile geçirmez. Çünkü eski defterleri kapatmıştır. Maalesef bazı kadınlar aynı adama, değişir umuduyla defalarca şans tanır oysa alfa kadın bunu aklının ucundan bile geçirmez ve kapanan sayfayı tekrar açmaya çalışmaz. Her zaman şöyle düşünür: “Ex’ten next olmaz”, dolayısıyla arada bir mesaj atarak kafasını karıştırmaya çalışan eski sevgiliyi her yerden engelleyerek konuyu çözer.

Haberin Devamı

3) Duygu durumunu çok iyi yönetir

Beklentiye girmez. Yeni tanıştığı bir adamla ilgili pembe panjur hayalleri kurmadan önce onu iyice tanıyıp anlamaya çalışır, bolca gözlem yapar ve analiz eder. Bu sırada kendisini rahatsız eden konular varsa duygularını iyi yönetir ve adamın enerjisine kapılıp gitmez. Alfa kadın bu tip basit hataları yapmayacak kadar sabırlı ve iradelidir.

4) İlişkilerde en sihirli kelimeyi öğrenmiştir

Bu kelime “Hayır”. Yeri geldiğinde kendi standartlarını koymak için erkeğe hayır demekten asla çekinmez ve hatta bu konuda alfa kadınların son derece rahat olduklarını söyleyebiliriz. Kırmızı çizgilerini belirlememiş bir kadın kesinlikle alfa kadın olmaktan uzaktır; çünkü nerede erkeğe hayır diyeceğini bilemez oysa bir erkeği kadında gördüğü zaman en çok etkileyen özellik kadının kendi kurallarını koyması ve bunları hiç çekinmeden ifade etmesidir. Adam her çağırdığında gitmemek, kendine ait bir özel alana ve hayata sahip olmak alfa kadının dikkat çekici özellikleridir ve bunlardan asla ödün vermeyecektir. Bu tavırlarıyla erkekte şu düşünceyi yaratır: “Bu kadının bir tarzı var…” Erkek beyni, tarzı olan kadınları çok ilginç bularak onları takip eder. Erkek, avcı ruhu nedeniyle bu tip kadınların peşine düşer, onları bir ilişkiye ikna etmek için mücadele eder ve her erkek kendisini mücadeleye mecbur bırakan kadına âşık olur.

Haberin Devamı

Alfa kadınların mutluluk yolu