Alef´te Zoom etkinliklerinde değerli konuklar ağırlandı

Yaşanan pandemi dönemi dolayısıyla alınan tedbirler çerçevesinde özellikle hafta sonları evlerimizde daha çok vakit geçiriyoruz. Moralimizi yükseltmeyi, birlikte hoş vakit geçirmeyi hedefleyen programlarıyla Zoom etkinliklerimiz hızla devam ediyor.

Toplum
23 Aralık 2020 Çarşamba

Lisya Esentürk Bahar

Geçtiğimiz hafta sonu, dünyada ve ülkemizde çok sevilen edebiyatçı, müzik insanı, sinemacı çok yönlü sanatçımız Zülfü Livaneli Zoom sohbetimize konuk oldu. Etkinlikte başta ‘Serenad’ romanı olmak üzere merak edilen birçok konu konuşuldu. Sosyal medyada yaklaşık 700 üyenin katıldığı etkinlik, katılımcılara samimi ve keyifli dakikalar yaşattı.

Hanuka Bayramı dolayısı ile her güne bir tane olmak üzere etkinliklerimiz çeşitlendirildi. Gençlerin bir arada hanukiya yakması çok keyifliydi. Sufganiyot atölyesi sonrası paylaşılan fotoğraflardan katılımcıların bu güzel lezzeti afiyetle yediklerini düşünüyoruz.

Kâğıt kıvırma sanatı ile yapılan hanukiyalarımızın rengârenk resimlerini Instagram’da paylaştık, çok keyifli bir etkinlik oldu.

Bu sene dünya çapında bir ilke imza attık. 15 Aralık Salı akşamı Türkiye, İsrail, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İsveç, Arjantin, İtalya gibi birçok ülkenin katılımı ile Ladino öncelikli faaliyetimizde, hanukiyanın altıncı mumunu yaktık. Bu eşsiz faaliyet, birkaç kurumun bir arada çalışması ve dünyanın farklı ülkelerinden kurumların etkin işbirliği ile gerçekleşen faaliyette Ladino konuşmalar, şarkılar ve sohbetler duygusal dakikalar yaşattı. Yayını canlı olarak dünyada yaklaşık 4000 kişi izledi. Kaçıranlar tekrarını sosyal medya üzerinden izleyebiliyor. 

Faaliyetlerimiz son hızla devam ediyor. Hafta arası Diyetisyen Yekbu Köseoğlu ile sohbetimizde bağışıklık sistemi üzerine konuştuk. Or Yom Eşbaşkanları Cansen Malki ve Bülent Özsezikli ile yapılan sohbette, kurumu birlikte anlamaya çalıştık ve bu zor dönemdeki başarılarını paylaştık.


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün