Alçağa Taviz Yok!

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanları doldurdu.

Alçağa Taviz Yok!

Meydanlarda Türk bayraklarıyla kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden  "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara sivil topum kuruluşları da destek oldu.

Muş'ta, Atatürk Çocuk Parkı önünde toplanan Muş Platformu üyeleri,  darbe girişimini kınadı.

Konuşmaların ardından tekbirler ve sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınayan vatandaşlar, hayatını kaybeden şehitler için belediye binası önünde gıyabi cenaze namazı kıldı. Muş'ta Türk bayrağı asılan bazı iş yerlerinde de Mehter Marşı ve "Türkiyem" şarkısı çalınması dikkati çekti.

Bitlis halkı, AK Parti İl Başkanlığı önüne akın etti. İmamlar eşliğinde yapılan duaların ardından tekbir ve salavat getiren vatandaşlar, sloganlar eşliğinde darbe girişimini protesto etti.

- Van ve Hakkari

Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Cumhuriyet Caddesi'nden Maraş Caddesi'ne, oradan da Beşyol Meydanı'na gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Erciş ilçesinde de hükümet konağı önünde toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla slogan atarak FETÖ'nün darbe girişimini kınadı. Ardından araçlarla konvoy oluşturan vatandaşlar, şehir turu attıktan sonra demokrasi nöbetine kaldıkları yerden devam etti.

Hakkari Valiliği önünde toplanan grup, darbeye karşı demokrasi nöbeti bekleyişini sürdürdü.

- Oğlunu darbe ortamında doğurmak istemiyor

Mardin'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto için sokak ve meydanları doldurdu, "çocuklarının darbe ortamında yaşamaması için" tepkilerini dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için protestolara katılan 7 aylık hamile Şükran Işık, doğacak çocuğuna temiz bir gelecek bırakmak istediğini ifade ederek, evladına daha doğmadan bu ülkenin bayrağı altında yaşadığını hissettirmeyi amaçladığını söyledi.

- Kefen giydiler

Şanlıurfa ve ilçelerinde meydanlara inen vatandaşlar, darbe girişimine gıyabi cenaze namazı kılarak tepki gösterdi. Gösterilere kentteki Suriyeli sığınmacılar da katıldı.

Siverek'teki gösterilere bazı vatandaşlar kefen giyerek geldi, kimi çiftçiler ise besledikleri develeri Türk bayraklarıyla süsleyerek gösterilere katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz