Albayrak: Aksiyon planlarını uygulamaya başladık

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, piyasalarda yaşanan yükselişlerle ilgili, aksiyon planlarının devreye sokulduğunu, açıkladı.

Albayrak: Aksiyon planlarını uygulamaya başladık

Bakan Albayrak, hafta başının gelmesiyle piyasaların açılmasının ardından döviz kurundaki dalgalanma tehlikesine karşı aksiyon planının devreye sokulduğunu açıkladı.

Bakan Albayrak, "Bankalarımızla birlikte kurdaki bu dalgalandırmanın en fazla etkilendiği kesim olan reel sektör firmalarımızın KOBİ’ler dahil durumlarıyla ilgili aksiyon planımızı hazırladık. Bankalarımız ve BDDK ile beraber gerekli önlemleri hızlı bir şekilde alacağız" dedi.

''TÜM ÖNLEMLERİMİZ HAZIR''

Albayrak, piyasaların açılmasıyla oluşabilecek kur dalgalanmasıyla ilgili alınan önlemlerden de şu şekilde bahsetti: "Pazartesi sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli aksiyonları alacak ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Dediğim gibi, tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır.

''AKSİYON PLANLARININ DEVAMI GELECEK''

Bakan Albayrak, ekonomi kurmayları ve kurumlar, Uzakdoğu’da piyasaların biz uykudayken açıldığını dikkate alıp, aksiyon planlarını devreye almaya gece yarısından itibaren başladı.Bu sabah piyasalar açıldığı andan itibaren de aksiyon planlarının devamı gelecek..."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡