MENÜ

Alanyaspor'un yıldızı N'Sakala için Beşiktaş ve Fenerbahçe savaşıyor!

Oynatılan futbolla son 2 sezondur Süper Lig’e damgasını vuran Alanyaspor’da, Papiss Cisse, Bakasetas ve JR. Fernandes performanslarıyla ön plana çıkıyor. Bu üçlü kadar mücadele eden, hem hücuma hem de savunmaya katkısıyla en az onlar kadar efektif olan bir isim daha var. O futbolcu Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da radarında olan sol bek oyuncusu Fabrice N’Sakala!

1,78 boyundaki fizik gücü yüksek olan ve atletik özellikleriyle ön plana çıkan solak oyuncu, bu sezon Süper Lig ve Kupada toplam 27 maçta sahada ter alırken bu maçlarda 1 asist yaptı.

Haberin Devamı

Top kapma, adam geçme ve hava topu mücadelesindeki başarısıyla dikkat çeken N’sakala, bu sezon maç başına 1.4 hava topu mücadelesi kazandı.

6 sarı kart ve 1 kırmızı kart gören futbolcu, %77 pas başarı yüzdesine sahip.

Maç başına 2.8 top çalan ve 1.5 faul yapan oyuncu aynı zamanda 1.3 defa atak keserek kritik anlarda savunmasını kurtaran isim olmuştur.

Savunma oyuncusu olmasına rağmen sık sık ileri çıkan N’sakala, maç başına 1.8 defa rakip oyuncuların faulüne maruz kalırken, 1.7 defa da rakiplerinden sıyrılmaktadır.

Alanyaspor formasıyla bugüne kadar 110 maça çıkan istikrarlı futbolcu, bu karşılaşmalarda rakip fileleri havalandıramazken toplam 6 asist yapmıştır. Toplam 19 sarı kart gören sol bek oyuncusu,1 kez de kırmızı kartla cezalandırılmıştır.

Haberin Devamı

Kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan N’Sakala ile başta Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe olmak üzere bir çok takımın ilgilendiği bilinirken, Alanyaspor da oyuncunun sözleşmesini uzatmak adına tüm girişimlerini sürdürüyor.

HAZIRLAYAN / NİHAT UZEL

YORUM YAZ