MENÜ

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Spor Toto Süper Lig'im 29. hafta mücadelesinde Alanyaspor sahasında Fenerbahçe'yıi ağırladı. Sergen Yalçın'ın öğrencileri güçlü rakibine karşı sahayı resmen dar etti ve rakibini 1-0 devirerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe ise tarihi fark yemekten kalecisi Harun ve Alanyaspor forvetlerinin beceriksizleri nedeniyle kurtuldu.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Tarihin en kötü sezonlarından birine imza atan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin ardından soluğu Alanya deplasmanında aldı. 29. hafta maçında Sergen Yalçın'ın öğrencileri Fenerbahçe'ye karşı resmen sahayı dar etti ve 1-0'lık galibiyetle sahadan ayrıldılar.

Haberin Devamı

Akdeniz ekibi tarihi farkı Harun Tekin'e takılmasının ve forvet oyuncularının son vuruşlarındaki şanssızlıkları ile kaçırdı. Sarı Lacivertli ekip ise maçta rakibine karşı hiç bir varlık gösteremedi ve sahadan mağlupo ayrıldı. Böylece deplasman fobisi Fenerbahçe'nin bu sezonuna damga vurmaya devam etti.

Alınan bu sonuçla Fenerbahçe 33 puanda kalırken, Alanyaspor ise puanını 41'e yükseltti.

Maçtan dakikalar

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk 5 dakikası geride kalırken Fenerbahçe oyunu Alanyaspor yarı sahasına yıkmaya çalıştı ama Akdeniz ekibi daha etkili gelen taraf olarak da dikkat çekti. Hızlı paslarla Fenerbahçe savunmasını zorladı. 5. dakikada da ilginç anlar yaşandı. Köşe vuruşunun devamında içeri doldurulan topa ceza alanı sağ çaprazından Djalma vurdu, savunmaya çarpıp havalanan topu çizgi üzerinden Harun son anda kornere çeldi.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Alanyaspor tehlikeli geldi

Maçın 16. dakikasında maçın en net pozisyonu Alanyaspor cephesinden geldi. Sağ köşeden Efecan'a yapılan faul sonrası Akdeniz ekibi serbest vuruş kazandı. Kullanılan serbest vuruşta Kale ağzında havalanan topta yakın mesafeden Papiss Cisse'nin rövaşatasını kaleci Harun kurtardı. Boşta kalan topu İsmail Köybaşı uzaklaştırdı.

Maçta 25 dakika geride kalırken Fenerbahçe bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Bunda Alanyaspor'un da uyguladığı pres etkendi. Alanyaspor şu ana dek Fenerbahçe kalesine 5 şut gönderirken Fenerbahçe ise henüz Haydar'ın koruduğu kaleyi yoklayamadı.

Eljif Elmas savunma arkasına sarktı

Mücadelenin 30. dakikasında Fenerbahçe savunma arkasına sarkan topla tehlikeli yarattı. Skrtel'in uzun pasıyla bir anda savunma arkasına sarkan Eljif Elmas topu önüne almak isterken araya giren savunma meşin yuvarlağı kaleci Haydar'a kazandırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe tehlikeli geldi

Fenerbahçe ilk organize atağını 35. dakikada gerçekleştirdi. Eljif Elmas'ın pasında sağ kanatta bomboş durumda topla buluşan Isla, ceza sahasına kadar ilerledi. Şilili futbolcunun içeri çevirdiği topta Aytemiz Alanyaspor savunması araya girdi. Valbuena'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz ön direkte kafayı vurdu, top ters taraftaki direğin yanından auta çıktı.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Mücadelenin ilk sarı kartı 37. dakikada İsmail Köybaşı'na çıktı. Tecrübeli futbolcu bu kartla cezalı duruma düştü. İsmial bir sonraki hafta oynanacak Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

Haberin Devamı

Alanyaspor kaleyi ablukaya aldı

Maçta dakikalar 39'u gösterdiğinde Alanyaspor Fenerbahçe kalesini ablukaya aldı. İsmail'in ceza sahası içinde yaptığı büyük hata sonrası topu kapan Baiano'nun çaprazdan şutunda kaleci Harun iki hamlede topu kontrol etti. Alanyaspor baskıyı sürdürdü. Sağ kanattan yapılan ortaya ön direkte Ozan Tufan kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

Bir tehlikeli atağı daha Alanyaspor golle sonuçlanmadı ve Mehmet Topal Fenerbahçe kalesini koruyan isim olarak dikkat çekti. 43. dakikada Villafanez'in altıpas ön çizgisi üzerinden dönerek vuruşunda Mehmet Topal, topu çizgiden çıkardı ve mutlak golü önledi.

Haberin Devamı

Alanyaspor özellikle ilk yarının son anlarında vitesi arttırdı ve Fenerbahçe savunmasına nefes aldırmadı. Sürekli sağlı ve sollu ataklarla gol arayan Akdeniz ekibi bir türlü gol çizgisinden topu geçiremeyince sonuca varamadı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi ve Fenerbahçeli futbolcular son dakikalardaki yediği baskı sonrası derin bir nefes aldı.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Maçın 2. yarısına Fenerbahçe oyuncu değişikliği yaparak başladı. İlk yarıda bir pozisyonda hafif sakatlık yaşayan Serdar Aziz yerine oyuna giren isim Sadık Çiftpınar oldu.

Alanyaspor kaldığı yerden

Mücadelenin 2. yarısına yine baskılı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Alanyaspor 48. dakikada gole yine yakalaşan taraftı. Alanyaspor gole çok yaklaştı. Welinton'un sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinden Djalma kafayı vurdu, top direğin üzerinden auta çıktı.

Valbuena kaçırdı

Mücadelede dakikalar 50'yi gösterdiğinde maçın en net pozisyonu Fenerbahçe'den geldi. Sol kanattan İsmail'in içeri çevirdiği topu ön direkteki Ayew topukla geriye bıraktı. Kale alanı içinde boş kalan Valbuena'nın yakın mesafeden vuruşunda kaleci Haydar topu kornere çeldi.

İnanılmaz tempo

Maç tempo kazandı ve bu kez Alanyaspor tehlikeli gelen taraf oldu. 52. dakikada Aytemiz Alanyaspor'da Welinton'un uzak mesafeden çok sert şutunu kaleci Harun iki hamlede kontrol ederken, son anda gole giden topu çıkardı. Harun'un maçtaki 4. net kurtarışı oldu.

Bu pozisyonun hemen ardından Alanyaspor yine Fenerbahçe kalesini yüklendi. Alanyaspor bu kez Djalma'yla etkili oldu. Djalma'nın uzaklardan nefis şutunda Harun'u geçen top direği sıyırıp auta gitti. Sezonun en güzel gollerinden biri olabilirdi.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Alanyaspor baskı sonrası golü buldu

Mücadelenin 57. dakikasında Alanyaspor baskısı sonuç verdi ve Efecan skoru takımı lehine 1-0'a getirdi. Sol kanattan Djalma'nın ortaladığı topa Sadık ve Harun birlikte çıktı, ikisinin de müdahale edemediği top arka tarafa açıldı. Villafanez'in içeri çevirdiği topa arka direkteki Efecan kafayı vurdu. Yerden seken top ağlara gitti

Fenerbahçe golün ardından oyuncu değişikliğine gitti. 60. dakikada İsmail Köybaşı'nın yerine oyuna giren isim Frey oldu.

Dirar mutlak golü kaçırdı

Golün ardından Fenerbahçe tehlkikeli bir atakla berbaerlik şansı buldu. 63. dakikada Valbuena'nın savunma arkasına attığı topla Isla çok iyi hareketlendi. Rakibinden sıyrılan Isla'nın ortasına arka direkte boş kalan Dirar gelişine vurdu, top direğin üzerinden auta çıktı.

Gol iptal, ofsayt...

Maçta dakikalar 66'yı gösterdiğinde Alanyaspor etkili geldi. Efecan'ın pasıyla sol kanattan içeri sokulan Ozan'ın pasını kale alanı içinde Cisse tamamladı ve ağlara yolladı ancak Cisse için ofsayt bayrağı havadaydı.

Fenerbahçe son oyuncu değişikliğini 69'da gerçekleştirdi. Tolgay Arslan'ın yerine oyuna giren isim Miha Zajc oldu.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Alanyaspor 2. gole çok yaklaştı ama Fenerbahçe file bekçisi Harun Tekin başarılı bir şekilde kurtarış yaparak buna izin vermedi. 72. dakikada Sol kanattan nefis ilerleyen Nsakala'nın ortasında Ozan'ın arkaya bıraktığı topa Cisse gelişine çok sert vurdu, ağlara doğru giden topu Harun ayaklarıyla mükemmel çıkardı.

Skrtel'den kritik müdahale

Alanyaspor maçta ağırlığını koymaya devam etti ve 75. dakikada yine gole çok yaklaştı ama Fenerbahçe savunmasını geçemedi bu kez de. Kendi yarı alanında topu kapan Alanyaspor'da Cisse hızla taşıdığı topla sağdan ceza alanına sokuldu. Topu soluna çekip yaptığı vuruşta son anda araya giren Skrtel kritik bir müdahaleyle topu kornere yolladı.

78. dakikada Valbuena'nın rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta arka direkte kendisini unutturan Mehmet Topal yerden seken topa dokunamadı.

Alanyaspor'dan üst üste ataklar

Maçta dakikalar 83'ü gösterdiğinde Cisse inanılmaz bir pozisyonu değerlendiremedi ancak ofsayt bayrağı da havaydı. Kendi yarı alanında topu kapan Alanyaspor'da Djalma'nın sol kanattan içeri doldurduğu topu penaltı noktası üzerinde önünde bulan Cisse'nin vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

Yaklaşık bir dakika sonra yine Alanyaspor tehlikeli geldi. Fenerbahçe bir kez daha rakip yarı alanda kaybettiği topla kalesinde tehlike yaşadı. Sol kanattan hızla ilerleyen Cisse, kalesini terk eden Harun'un üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı ancak top kaleyi bulmadı.

85. dakikada sağ kanattan Isla'nın ortaladığı topa arka direkteki Frey gelişine voleyi vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Yine Harun çıkardı

87. dakikada Cisse ve Harun bir kez daha karşı karşıya kaldı, deneyimli kaleci rakibine bir kez daha gol imkanı tanımadı. Sağ kanattan Villafanez'in ortasına ön direkte Cisse topuğuyla vurdu, Harun çizgi üzerinden topu kornere çeldi.

90+2. dakikada Alanyaspor oyuncu değişikliğine gitti. Villafanez yerine oyuna giren isim Taha oldu.

90+3. dakikada Alanyaspor'da bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşti ve Djalma'nın yerine oyuna giren isim Junior Fernandes oldu.

Maçta son dakikalarda heyecan düzeyi bir hayli yükseldi. 90+3. dakikada Fenerbahçe son anlarda gole çok yaklaştı. Sağ kanattan içeri sokulan Ayew'in arka tarafa çevirdiği topta Haydar savunmasıyla anlaşamadı. Bir anlık tereddütün ardından araya girmek isteyen Frey'den önce Haydar topu kontrol etmeyi başardı.

90+5. dakikada Alanyaspor son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Alanyaspor'da Efecan Karaca yerini Hasan Ayaroğlu'na bıraktı.

Maçta başka gol olmadı ve hakem bitiş düdüğünü çaldı. Alanyaspor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Maçın 11'leri

Aytemiz Alanyaspor: Haydar, Nsakala, Welinton, Caulker, Baiano, Sackey, Ozan Tufan, Villafanez, Efecan, Campos, Cisse

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Serdar, İsmail, Mehmet Topal, Dirar, Eljif, Tolgay, Valbuena, Ayew

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’de 29. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor’a konuk olan Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, Galatasaray maçına göre ilk 11’de zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, Galatasaray ile sahalarında oynadıkları maçta gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Hasan Ali Kaldırım, Roberto Soldado ve sakatlığı bulunan Victor Moses yerine Alanya deplasmanında, ilk 11’de Mauricio Isla, İsmail Köybaşı ve Andre Ayew’e şans verdi.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Aytemiz Alanyaspor’da değişiklikler

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise ligde son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçına göre ilk 11’de 3 değişiklik gerçekleştirdi. Yalçın, geçen haftaki mücadelede ilk 11’de yer alan Tzavellas, Ceyhun Gülselam ve Junior Fernandes’in yerine ilk 11’de Wellington, Sackey ve Cisse’ye şans tanıdı.

Ligin devre arasında Akdeniz ekibine, Fenerbahçe’den kiralık olarak transfer olan Ozan Tufan, sarı-lacivertliler karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Turuncu-yeşilli takımın taraftarları da karşılaşma öncesi Ozan Tufan lehine uzun süre tezahürat yaptı.

Taraftarlardan yoğun ilgi

Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesinde stat ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu.

(ÖZET) Alanyaspor-Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

YORUM YAZ