Alanya'daki turistler: Hiçbir problem yok!

FETÖ darbe girişiminin ve Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı Alanya'da turistleri etkilemedi.

Alanya'daki turistler: Hiçbir problem yok!

FETÖ darbe girişiminin ve Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı Alanya'da turistleri etkilemedi.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:07
Alanya'daki turistler:  Hiçbir problem yok!
FETÖ darbe girişiminin ve Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı Alanya'da turistleri etkilemedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Türkiye Cumhuriyeti devleti ve sağduyulu Türk milleti olarak tüm dünyaya demokrasi bilinci dersi verdiklerini söyledi. Dahaoğlu, Türkiye'nin mevcut istikrarı ile yoluna tam gaz devam ettiğini kaydederek, "Bizler Alanya için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bizler Alanya turizmcileri ve halkı olarak herkesi bir tanıtım elçisi olarak göreve çağırıyoruz. Alanya'da hali hazırda huzurla yaşayan tatil yapan turistlerin, tatil bölgelerinde güvenli kalmalarını sağlamanın yanı sıra turistlerin her türlü sosyal aktiviteleri sosyal medya üzerinden mutlu anlarını paylaşmasını diliyoruz. Bu konuda biz turizmcilere de büyük görevler düşüyor" dedi.

DOĞRU BİLGİLENDİRMEK GEREK
Alanya'da tatil yapan misafirlerinin hiçbir sorunun olmadığını dile getiren Dahoğlu, sıkıntının gelebilecek misafirlerde olacağını ifade etti. OHAL ilanından sonra misafirlerin sokağa çıkma ile ilgili tereddütleri olduğunu belirten Dahaoğlu, Alanya'da yaşayan insanların turizm açısından çalışmasına ihtiyaçları olduğunu bunu da herkesin otellerindeki misafirleri doğru bilgilendirerek yapması gerektiğinin altını çizdi.
Dahaoğlu, demokrasiye yapılan hareketin Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) tarafından yapılmış gibi gösterildiğini de sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: "Bunu TSK'ya operasyon yapan Taliban zihniyetli insanların olduğunu, birebir insanlara bildirmemiz lazım. TSK tarafından demokrasiye yapılmış gibi gösterilen hareket öyle değil. Türk halkı ve milleti olarak sokaklara döküldük. Demokrasimizi var gücümüzle savunduk. Bunu misafirlerimize doğru anlatmamız gerekiyor."

DARBE OLDUĞU BELLİ DEĞİL!
Alanya'da tatil yapan Hollandalı turist Roben Pompert, 2 haftalık tatil için Alanya'ya geldiklerini belirtti. 6 yıldır Türkiye'ye tatile geldiklerine işaret eden Pompert, "Şimdiye kadar da hiçbir problemimiz olmadı ve problem yaşamadık. Darbe girişimini Hollanda'daki arkadaşlarımızdan duyduk. Onlarda Ankara ve İstanbul'daki olayları merak ettikleri için aramışlar. Burada darbe olduğu çok da belli olmuyor" açıklamasında bulundu. Pompert bunun bir oyun bir politika olduğunu sözlerine ekleyerek, darbenin nasıl olduğu ve kimin engellediği yönünde bir bilgiye de sahip olmadıklarını söyledi.

ENDİŞELENMENİZE GEREK YOK
Hollandalı Gert Pompert de darbe ile ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını dile getirdi. Sosyal medya üzerinden Hollanda'dan kendilerine gelen mesajlardan sonra bilgilerinin olduğunu dile getiren Pompert, "Biz de mesaj atan arkadaşlarımıza 'Burada hiçbir şey yok. Tatile gelebilirsiniz. Bizler için endişelenmenize gerek yok. Kaç yıldır buraya tatile geliyoruz' dedik. Zaten hiçbir problem de yok. Darbenin bittiğinden veya devam ettiğinden bile haberimiz yoktu" dedi.

BİLGİLER ÇOK FARKLI
Darbenin Amerikan'ın bir oyunu ve politikası olduğunu düşündüğünü söyleyen Pompert, "Neden olduğu yönünde de bir düşünceye sahip değiliz. Hollanda kanallarına baktık ama halkın, askere karşı tepkisini hiçbir şekilde görmedik. Oradaki bilgiler ile burası çok farklı" diye konuştu.
Gurbetçi Ozan Varol ise 8 günlük bir tatil için Hollanda'dan Alanya'ya geldiğini vurguladı. Hollanda ile Türkiye arsında çok farklı bilgilerin olduğunu dile getiren Varol, "Bir darbe girişimi evet var ama çok farklı. Orada diyorlar ki Erdoğan diktatörlüğe geçiyor diye. Buna Hollanda'daki vatandaşlarımız tepki gösteriyor. Bunun dışında da başka bir bilgi göstermiyorlar. Hollandalıların bence fazla bilgisi de yok. Askerler neden sokaklara çıktı, halk neden tepki gösterdi, Hollanda halkı bilmiyor. Bunların dediği; bu şekilde Türkiye'ye tatile gidilmez. Ancak biz buradayız ve tatilimiz de çok iyi geçiyor" açıklamasında bulundu.

Mehmet AL
Son Güncelleme: 23.07.2016 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81