'Alanya için efsane liste'

Ak Parti’nin Antalya Milletvekili aday listesini değerlendiren Antalya BŞB Başkanı Türel, “Diğer Partilerde Alanya'dan seçilebilir noktada bir aday yok. Alanya bir tarafta takım kaptanımız Sayın Dışişleri Bakanımız Mevut Çavuşoğlu, diğer tarafta Sena hanım. Bu listeye Alanya açısından baktığımız da tartışmasız Ak Parti listesi efsane” dedi.

'Alanya için efsane liste'

Ak Parti’nin Antalya Milletvekili aday listesini değerlendiren Antalya BŞB Başkanı Türel, “Diğer Partilerde Alanya'dan seçilebilir noktada bir aday yok. Alanya bir tarafta takım kaptanımız Sayın Dışişleri Bakanımız Mevut Çavuşoğlu, diğer tarafta Sena hanım. Bu listeye Alanya açısından baktığımız da tartışmasız Ak Parti listesi efsane” dedi.

25 Mayıs 2018 Cuma 21:37
'Alanya için  efsane liste'

Önceki gün Alanya halkıyla iftarda buluşmak için Alanya’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iftarın ardından Sea Garden Restoran'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerle sohbet eden Türel gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'in Danışman olarak görevine geri dönüp dönmeyeceği ilgili olarak sorulan soruya cevap veren Türel, Koordinatörlüğün Türkiye'de kendisinin icadı olduğunu söyledi. Türel, " Ankara'nın bazı ilçelerinde ve başka bazı şehirlerde koordinatörlerle ilçe teşkilatları arasında üstünlük çatışması yaşanmaya başlanmıştı. Örneğin bir belediye başkanı Ak Partili, koordinatör de Ak Partili Büyükşehir Belediye Belediyesi'ne bağlı ise bu iki kurum arasında hizmet noktasında sürekli hiç çatışma yaşanıyordu. Bu durum önce İçişleri Bakanlığı'na ardından da son merci olarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a kadar iletildi. Sorunlar artarak devam ettiği için mart ayı itibarıyla koordinatörlüklerin kaldırılmasına karar verildi. Biz Antalya'da iç çatışma sorunu yaşamadık ancak başta Ankara olmak üzere bazı şehirlerde yaşanan bu sorunlardan ötürü Antalya'nın pek çok ilçesinde koordinatörlük makamı lağvedildi. Hüseyin Güney benim birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum değerli bir mesai arkadaşım. Danışman olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesine almak istedim ancak İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazıda,  koordinatörlerinin Danışman veya başka bir sıfatla görevlerine dönmesinin engellenmesi, ayrıca bu konuda denetimin de Antalya Valiliği tarafından yapılması isteniyordu. Ben Hüseyin Güney başta olmak üzere diğer koordinatör arkadaşları Danışman olarak alsaydım hukuki olarak sorun yaşayacaktım. Elim kolum bağlandı. Bu nedenle böyle bir görevlendirme yapamadık." dedi.
'TOPLU ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ORTAK MUTABATAK OLMALI'
Toplu ulaşımla ilgili gelen soruyu cevaplayan Türel, toplu ulaşımı tahterevalliye benzeterek dengeli olması gerektiğini söyledi. Türel, "Antalya'da ben 10 senedir belediye başkanıyım 9. senemde toplu ulaşımı yeni çözdüm. Ama çok sıkıntılar çektim. Alanya'nın bütün toplu ulaşım sorununu ezbere biliyorum. Alanya'nın doğusundaki arkadaşlar otobüslerini büyütmeye çalışıyorlar. Merkezde çalışan bir grup var bir de doğuda çalışan bir grup var. Merkezdeki arkadaşlar otobüslerini büyütünce doğudakilerde ne olacak. Efendim ikiye bir büyütün dediğimizde birisi olmaz deyip bire bir istiyor, öteki üçe bir dediğimde üçe iki istiyor. Burada herkesin ortak aklıyla bu iş çözülebilir. Yoksa bende irade var. Çok tecrübeli bir belediye başkanı olmasam çok hızlı bir şekilde bu işlerde karar verme acemiliğine düşebilirdim. Bunların hepsini bir masada mutabakatla çözmek lazım. Dolayısıyla seçimler öncesi toplu ulaşıma atılacak adımlar inanılmaz provokasyona açıktır. Ben bunun siyasi faturasını ödedim.  O tecrübeleri yaşamış birisi olarak her gelen talebi yaparsam Alanya darmadağın olur. Alanya'nın toplu ulaşımını A'dan Z'ye çözmek gerekir.  Seçimlerden önce tarafları oturtup ortak akla ikna etmek kolay olmuyor. O yüzden hala çalışıyoruz. Bir anlaşma yapılacaksa herkes bir şeylerden fedakarlık edecek. İlla benim derlerse anlaşamazlar. Bir ortak akım çalıştırma getirmeye çalışıyoruz. Alanya'da 12 metrelik araçların geçemeyeceği bir sürü nokta var. O yüzden hepsini 12 metre de yapamayız. Ulaşım esnafının bir arada anlaşması lazım" diye konuştu.
'RAYLI İSTEM ALANYA'DA UYGUN DEĞİL'
Alanya'ya raylı sistemin getirilmesi ile ilgili konuşan Türel, " Raylı sistem 1 Milyon nüfusun altındaki şehirlerde verimli değil.  Raylı sitem maliyetli olduğu için nüfusun az olduğu şehirlerde yapılamıyor.  Alanya'nın nüfus verileri raylı sistemle ilgili çalışmaya uygun olacağını zannetmiyorum. Bunların hepsinin yapılması devletin ilgili kurumların iznine bağlı. Belediye başkanı kendi kafasına göre yapamıyor" ifadelerini kullandı.
‘YERELDE İTTİFAK İMKANSIZ GİBİ BİRŞEY’
2019 yılında yerelde ittifak olursa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i destekler misiniz?  Sorusunu da cevaplayan Başkan Türel, “Yerelde bir hukuki ittifakı sağlamak kolay değil. Hatta bana göre imkansız gibi bir şey. Yerelde gönül ittifakı olabilir. Bu gönül ittifakını da hangi partiler nerelerde yapabilir, bunu şimdiden söylemek mümkün değil. Önce 24 Haziran’ı görmek lazım. Bunu gördükten sonra yerelde ittifakın nasıl yapılabileceği daha köşeli konuşulabilir. Yereldeki ittifakların ben gönül ittifakı olmadan hukuki bir ittifaka dönüşebileceğini ben kolay görmüyorum.” Dedi. 
‘İMARDA HERKESİ MUTLU EDEMESSİNİZ’

Alanya’nın imar planlarında tarım arazisi olarak gözüken ancak tarım arazisinden çıkan alanlarla ilgili soruyu cevaplayan Türel, “Bir imar planını yapıyorken insanların yüzde 100’ünü mutlu edemezsiniz. Herhangi bir imar planının dava edilmemesi mümkün değil. Dolayısıyla tercihimizi mevcut alanları kurtarmaya yönelik yapıyoruz. Şuanda Alanya’nın 25 binlik bir planı yok. Yapıyoruz. O zaman eldeki bulgurdan olacağız. O yüzden iptal edilme riski en az olan mevcuttaki alanları  üst ölçekli planlara uyarlayarak planı elde edinelim, ondan sonra zaten o yerleri sonra planlayacağız. O yüzden şuanda Oba’yı dahil etsek, öteki tarafta mevcudu kurtaramıyoruz. Bunları etaplayarak yapıyoruz. Mutlaka yapacağız. Alanya’nın da en büyük şansı İmar Komisyonu Başkanı Kerim Başkaptan’ın Alanyalı olması oldu. ” diye konuştu. 
'2019'DA İLK HEDEF ATATÜRK CADDESİ' 
Atatürk Caddesi ile ilgili Proje’nin son durumu sorulan Türel 2019 yerel seçimlerine yetişmeyecek projelere başlamama kararı olduğunu belirtti. Türel, 2019 Mart'ına hiç bir işi başlamayacağız.  Şükürler olsun 2014'teki seçim beyanlarımızdan, söylediklerimizden fazlasını yapmışız. Söyleyip te yapamadığımız bir beyanımız yok. Alanya için de geçerli. Bu süreçte oradaki proje ile ilgili esnafla ve işin taraflarıyla tamda herkesin içine sinen bir mutabakat oluşmadı. Herkes farklı bir şey istiyor. Görüş ayrılıkları yüzenden yetişmedi. Bizde dolayısıyla Alanya’da beyanlarımızın başına koyacağız. O zamana kadar bir ortak fikirde birleşiriz. Allah nasip ederse kazanırsak Alanya'ya ilk yapacağımız iş Atatürk Caddesi'ni düzenlemek olur. 
‘ALANYA ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLİYOR’
AK Parti'nin Antalya milletvekili aday listesini değerlendiren Türel, "Bence fevkalade güzel bir liste. Diğer partilerle karşılaştırdığımızda mükemmel diyebilirim. Diğer Partilerde Alanya'dan seçilebilir noktada bir aday yok. Alanya bir tarafta takım kaptanımız Sayın Dışişleri Bakanımız Mevut Çavuşoğlu 1 sırada hemen 3. sırada Alanyalı bir milletvekilimiz yeniden aday. Çok güçlü bir şekilde AK Parti listesinde temsil ediliyor. Bu Alanya için çok büyük şans. Sena hanım ve Mevlüt Bey Alanya için çok hassaslar. Bu listeye Alanya açısından baktığımız da tartışmasız Ak Parti listesi efsane.
‘KEMAL ÇELİK VEKİL SEÇİLİRSE, BUNU BANA BORÇLU OLMUŞ OLACAK’
Ak Parti listesinde yer alan Kemal Çelik’in 2014 yerel seçimlerinde kendisinin karşısına aday olarak çıktığı hatırlatılan Türel, “Kemal bey çok deneyimli bir siyasetçi. Dolayısıyla son birkaç senedir. Kamuoyuna yapmış olduğu siyaset dışı açıklamalarıyla Ak Parti politikalarının çok doğru olduğunu hep dile getirdi. Dolayısıyla siyasette bugün ne söylediğine bakmak lazım insanların. O yüzden Kemal bey bu kadar senelik devlet ve siyaset birikimiyle Ak Parti’nin istifade edebileceği bir siyasetçi. İnşallah vekil seçilecek. Benim de kendisine söyleme fırsatım olmadı ama burada söyleyeyim. Milletvekili seçilirse, bu vekilliğini bana borçlu olmuş olacak. Çünkü belediye başkanı seçilseydi, milletvekili seçilemeyecekti. Dolayısıyla ben belediye başkanı seçilince, onun milletvekilliği yolunu açmış oldum” diye konuştu. 
‘TURİZM DÖRTNALA KOŞACAK’
2018 turizm sezonuyla ilgili de değerlendirme yapan Türel şunları söyledi: “Turizm şuanda Antalya genelinde fevkaladenin fevkinde. Allah nazardan saklasın. Bu sene turizmdeki veriler çok iyi gidiyor. 14 milyon turist hedefimizi yakalayacağız. Turizmde 2016 senesi durma senesiydi,  2017 senesi yürüme senesi, 2018’de koşma senesi diye yorumluyorum. Bu sene inşallah turizmimizi dörtnala koşturacağız.” – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81