Alanya dört dörtlük

MKE Ankaragücü Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 30. haftasında Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geldi.

Alanya dört dörtlük
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, Samet Çiçek hakem üçlüsü yönetti. İlk yarısından gol sesi çıkmayan mücadelenin doksan dakikası sonunda sahadan konuk Aytemiz Alanyaspor 4-1 galip ayrılırken, ev sahibi sarı lacivertliler ligde kalma yolunda büyük yara alarak işini zora soktu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Haftanın önemli maçında ligde kalma mücadelesi veren MKE Ankaragücü ile üst sıralar için mücadele eden Ziraat Türkiye Kupası finalisti Aytemiz Alanyaspor Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye Ankaragücü iyi başladı ve 11’inci dakikada gole yaklaştı. Bu dakika içinde ceza sahasına çalımlarla giren Stelious Kitsiou'nun sert şutu kaleci Jose Marafona'da kaldı. Sarı lacivertliler 14’üncü dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Atilla Turan'ın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Michal Pazdan'ın kafa vuruşunu Marafona yumruklayarak ceza sahası dışına çıkardı.

ORGİL PENALTIYI KAÇIRDI

Mücadelenin ilk yarısının son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. 42’inci dakikada MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Saba Lobjanidze’nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Dever Orgill, Alanyaspor’lu Welinton tarafından düşürülünce Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada topun başına gelen Orgill penaltı vuruşunu Jose Marafona köşeden çıkarak gole izin vermedi ve maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

GOLLER PEŞ PEŞE

İkinci yarıya moral bozukluğu başlayan Ankaragüçlü futbolcular adeta demoralize vaziyette çıktılar. Güçlü rakibi karşısında oyunda bir varlık gösteremeyen Başkent ekibi yenilgiye engel olamadı. Mücadelenin 64’üncü dakikasında Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Bu dakika içinde Febrice N'sakala'nın ortasına iyi yükselen Papiss Cissé altı pas içinde güzel bir kafa vuruşu ile topu filelerle buluşturup takımını 0-1 öne geçirdi.

ONUR DOKSANA TAKTI

Mücadelenin 66’ıncı dakikasında Aytemiz Alanyaspor farkı ikiye çıkardı. Ani gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Fabrice N'sakala Ankaragücü ceza sahasında sol kanattan girip topu boş durumdaki arkadaş Onur Bulut’a çıkardı. Onur altı pas içinde boş durumda bulunan Onur topun gelişine sert ve düzgün bir vuruşla topu kaleci Ricardo Friedrich’in üzerinden doksandan filelere takarak durumu 0-2’ye getirdi.

ALANYA PENALTI KAZANDI

Mücadelenin ilerleyen dakikaları ile birlikte oyundaki üstünlüğünü skora da yansıtan Aytemiz Alanyaspor farkı üçe çıkardı.  Maçın 77. dakikada Ankaragücü ceza sahası içinde kullanılan korner atışında Gelmin Rivas'ın, Mustafa Pektemek'i ceza sahası içinde düşürünce Halil Umut Melet bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 78. dakikada kazanılan penaltıyı kullanan Anastasio Bakasetas meşin yuvarlağı filelere gönderip takımın 0-3 öne geçirdi. Bu golden sonra rahat bir oyun ortaya konuk ekip top çevirerek oyunu soğutmaya çalıştı.

ANKARAGÜCÜ GOLÜ BULDU

Mücadelenin 82. dakikasında ev sahibi Ankaragücü farkı ikiye indirdi. Bu dakika içinde Tiago Pinto'nun Alanyaspor savunması arkasına gönderdiği pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Gelin Rivas topu uzak köşeden ağlarla buluşturup durumu 1-3’e getirdi. Maçın 90. dakikasında Alanyaspor farkı yeniden üçe çıkartı. Orta sahadan aldığı topla ilerleyen Mustafa Pektemek'in yerden ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Junior Fernandes meşin yuvarlığı boş kaleye gönderip son sözü söyleyip durumu 1-4’e getirdi. Bu golden sonra maçın Hakemi Halil Umut Meler doksan dakikanın son düdüğünü çalarken zorlu mücadeleyi Aytemiz Alanyaspor 1-4 kazanarak Başkentten üç puanla ayrıldı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.