Alanya Belediyesi Alanya'nın Kültür Envanterini çıkardı

Alanya Belediyesi, Alanya’nın 102 mahallesini tek tek dolaşarak Alanya’ya ait tarihi, kültürel ve sosyal envanter çalışması yapıyor.

Alanya Belediyesi Alanya'nın Kültür Envanterini çıkardı

Alanya Belediyesi, Alanya’nın 102 mahallesini tek tek dolaşarak Alanya’ya ait tarihi, kültürel ve sosyal envanter çalışması yapıyor.

02 Mart 2018 Cuma 15:03
Alanya Belediyesi Alanya'nın Kültür Envanterini çıkardı


Şehrin kültürel değerlerine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılması için sıkı bir envanter çalışması yürüten Alanya Belediyesi, topladığı bilgileri arşivleyerek yayın haline getirecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra ise bilgileri vatandaşlarla paylaşacak olan Belediye, böylece şehrin gelenek ve kültürel değerlerinin kaybolmasını önlemiş olacak.

ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA 15 MAHALLE ZİYARET EDİLDİ

Alanya Belediyesi tarafından başlatılan “Alanya Kültür Envanteri” kapsamında saha çalışmaları sürüyor. Alanya’nın bütün kültürel özelliklerini kayıt altına almayı amaçlayan çalışma kapsamında, belediye ekipleri şu ana kadar 15 mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Alanya’nın 102 mahallesinin tamamında uygulanacak çalışmalar kapsamında ekipler, mahallenin yaşlı ve ileri gelenleriyle birebir görüşerek bilgileri derlemeye devam ediyor.

BAŞKAN YÜCEL, “ALANYAMIZIN GEÇMİŞİYLE KÜLTÜREL BAĞINI KOPARMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Envanter çalışmasıyla ilgili bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanyamızın geçmişiyle kültürel bağının kopmaması için bu çalışmaya büyük önem veriyoruz. 102 mahallemizin tamamında yapacağımız çalışmayı ekiplerimiz büyük bir titizlikle sürdürüyor. 2017’de ilk Fakırcalı Mahallesi’nde başlattığımız çalışmayı 15 mahallemizde tamamladık.Geri kalan mahallelerimizi de tek tek ziyaret ederek geçmişe ait bütün verileri kayıt altına alacağız. Şu ana kadar kayda aldığımız verileri ise Alanyalı Akademisyenlerimizin danışmanlığında inceliyoruz. Çalışmamızı tamamlar tamamlamaz Alanya Kültür Envanterine ait sonuçları yayınlayarak vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.
 

Son Güncelleme: 02.03.2018 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81