Alaca TSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim programına engelli girişimciler ile kadın girişimcilerden oluşan 30 kişilik bir grup katıldı. Eğitimler, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Fatih Şanöz tarafından verildi.

Eğitimin kapanış bölümünde konuşan Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, 4 gün süren eğitimde yenilikçi fikirleri olan girişimcilerin bilgilendirildiğini belirterek, “Eğitimin amacı ilçemizde ve bölgemizde ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemektir. Ayrıca özellikle genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu eğitimlerimizin verilmesinde emeği geçen herkese ve ayrıca Çorum KOSGEB İl Müdürümüz Hami Danış’a, eğitimleri veren Fatih Şanöz hocamıza ve eğitimin başından sonuna kadar emeği olan Odamız Genel Sekreteri Fatih Arslan’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Alaca TSO Başkanı Şirin önümüzdeki süreçte bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirterek, belge almaya hak kazanan girişimcilere sertifikaların düzenlenecek bir törenle verileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Alaca TSO tarafından organize edilen eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara kendi işlerini kurmak için 50 bin lira hibe ve 100 bin lira da geri ödemeli faizsiz kredi desteği sağlanacağı belirtildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim