Alaca'da Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenlendi.

Alaca Müftülüğü, 19-23 Kasım tarihleri arasında kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Haftanın mana ve önemine uygun olarak düzenlenen etkinlikler, yoğun ilgi gördü.

Peygamber Efendimizin doğumunun 1447. yılı dolayısıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Alaca Müftülüğü'nün hazırlamış programlar sona erdi.

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Alaca Müftülüğünce Belediye Kültür Salonunda “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu bir konferans düzenlendi.

Yatsı namazından sonra İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Karahanlar Camii Müezzin Kayyımı Arslan Comba’nın Kur’an tilaveti ile devam etti.

Günhan Camii Müezzin Kayyımı Fatih Eker’in sunuculuğunu yaptığı programın açılış ve selamlama konuşmasını İlçe Müftüsü Fatih Kaya yaptı.

Kaya, konuşmasında; peygamberimizin doğumunun 1447. sene-i devriyesi olduğunu ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene farklı bir konu ile insanlarımızı peygamber sevgisi ve muhabbeti etrafında bir araya getirdiğini ifade ederek, bu sene de temanın “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu ifade etti. Kaya sözlerini, programın hazırlanmasında emeği geçen müftülük çalışanlarına ve katılımlarıyla programa renk katan tüm misafirlere teşekkür ederek bitirdi.

Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Ramazan Kurtyemez de bu ve bunun gibi programların peygamberimizi anlamaya vesile olması açısından önemli olduğuna işaret ederek, peygamberimizin daha iyi anlaşılmasının yeryüzündeki birçok kötülüğü ve çirkinliği ortadan kaldıracağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi sinevizyonundan sonra sahneye çıkan Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İlhami Ayrancı, peygamberimizin gençlerle olan ilişkisinden örnekler vererek anne babalara çocuklarıyla ve genlerle sağlıklı ve nitelikli bir ilişki kurmanın önemine dikkat çekti.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Dr. İlhami Ayrancı’ya plaket verdi.

Alacalıların yoğun ilgi gösterdiği program İlçe Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle lise, ortaokul ve Kur’an kursları arasında yapılan kompozisyon ve şiir yazma yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Ayrıca program başlangıcında tüm misafirlere Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından olan “ Siyer-i Nebi” kitabı hediye edildi.