Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı

featured
service
Anıtkabir’i ziyaret eden Yakupoğlu İlkokulu öğrencileri Cumhuriyet Bayramı’nı Ata’nın huzurunda kutladı. Yakupoğlu İlkokulu öğrencileri, Mavi Petrol GO İpragaz İşletmecisi Suzan Küçüksaraç’ın düzenlediği organizasyon ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i bir rehber eşliğinde gezdi.  Öğrenciler ile birlikte, Mavi Petrol GO İpragaz İşletmecisi Suzan Küçüksaraç, Yakupoğlu İlkokulu Müdürü Selim Koçak, İngilizce Öğretmeni Fatime Kayacı, Türkçe Öğretmeni İlyas Ayboğa Aslanlı Yoldan yürüyerek Ata’nın mozalesinde saygı duruşunda bulundu.
Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren gurup ardından Anıtkabir Müzesini de gezdi. Öğrenciler Ata’nın eşyalarının yer aldığı müzeyi hayranlıkla incelerken, Kurtuluş Savaşı müzesini de gezerek milli mücadele hakkında bilgi sahibi oldular.
Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı 1
“GURURUNU YAŞIYORUZ”
Geziyi düzenleyen Küçüksaraç, Ata’nın huzuruna çocuklarla birlikte çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e büyük minnet ve şükran duyduklarını ifade etti. Küçüksaraç, “Türk milletinin var olma savaşı olan Kurtuluş Savaşında kazanılan zafer ve ardından Cumhuriyet’in ilanı ile bağımsız ve hür bir şekilde bu topraklarda yaşamanın gururunu yaşıyoruz. Bu mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da tarihini ve bu ülkenin nasıl kurulduğunu bilmesi ve anlaması gerekiyor. Bu nedenle böyle bir organizasyona katkımız olduğu için son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.
 Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı 2 Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı 3 Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı 4 Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı 5
Akyurtlu Çocuklar Cumhuriyeti Kutladı