Akyazı'da hırsızlık çetesini jandarma çökertti

Kuzuluk Topçu Sırtı Mahallesinde F.B. isimli şahsa ait 2018 model otomobil ve 1 adet LCD televizyonu kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

Hırsızlığın ardından çalışma başlatan Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri harekete geçti.

Hırsızlığın yapıldığı bölgede bulunan çok sayıda mobese kayıtlarını inceleyen JASAT dedektifleri kısa süre içerisinde çalıntı otomobilin izine ulaştı.

130 BİN LİRALIK ARACI 15 BİN LİRAYA SATIYORLARDI

Yapılan titiz çalışma sonucunda oto hırsızlarının aracı 15 bin TL karşılığı parçalayıp satmak üzere bir şahıs ile anlaştığı belirlendi.

JANDARMA ALICI KILIĞINA GİRDİ

JASAT dedektifleri, alıcı kılığına girerek oto hırsızları ile irtibat kurdu ve otomobili 25 bin TL karşılığında satın almak istediğini bildirdi. Yemi yutan oto hırsızları çalıntı otomobili buluşma noktasına götürülürken JASAT dedektifleri düğmeye bastı.

Akyazı ve Hendek ilçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timlerinin de destek verdiği operasyon sonucu çalıntı otomobil içerisinde A.K., B.H., S.M. ve Ö.K. isimli şüpheli şahıslar ile birlikte gözaltına alındı.

AKYAZI VE HENDEK'TE 6 EVİ SOYMUŞLAR

Şahıslarla yapılan mülakat sonrasında otomobil hırsızlığı harici, Akyazı ve Hendek bölgesinde 6 ayrı evden hırsızlık olayının da failleri olduklarını itiraf ettiler.

Jandarmadaki yapılan sorguda hırsızlık olayının altısını  A.K. ile B.H. isimli şüphelinin birlikte tasarlayarak yaptığı, diğer hırsızlık olayını ise yine A.K. ile Ö.K. isimli şüpheli şahıs tarafından yapıldığ belirlendi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye çıkarılan A.K. ve B.H. tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildiği, S.M. ve Ö.K. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır.

Ayrıca N.K., F.K. ve A.G. isimli şahıslar hakkında hırsızlık malı satın almaktan işlem yapıldı. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]