Akyazı Ziraat Odası Yeniden Şener Bayraktara Emanet

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Ziraat Odasının Olağan Genel Kurul toplantısı Akyazı Ticaret Borsası toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya eski Çaykur Genel Müdürü ve Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akçan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Şinasi Bayraktar, Ak Parti Akyazı Belediye Başkan  adayı Bilal Soykan, İyi Parti İlçe Belediye Başkanı  Adem Güner,  Ak Parti ve İyi Parti İlçe Başkanları, Akyazı Devlet Hatanesi  Başhekimi Yavuz Tepeçınar,  İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan,  SGK İlçe Müdürü Selim Albayrak,  Ziraat Bankası Müdürü Muhittin Güner, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, çevre ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Akyazı Ziraat Odasının mahalle delegeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Ali Şener BAYRAKTAR’ın açılışını yaptığı genel kurulda, Divan Başkanlığına Sapanca Ziraat Odası Başkanı Necati BAŞAR, Başkan Yardımcılığına Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Katip üyeliklere Erenler Ziraat Odası Başkanı Fehmi Özüpek ve Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar seçildiler.
Akyazı Ziraat Odasının 2015 -2018 yılları falliyet raporu ve kesinleşmiş hesapları ile 2019 – 2022 yılları çalışma raporu ve tahmini bilançoları, Ali Şener Bayraktar tarafından Genel Kurula okundu, Yapılan oylamada da Genel Kurulda tarafından ilgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurulda dilek ve temennilerde söz alarak Genel Kurula hitap eden Ali Şener BAYRAKTAR, bugüne kadar meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte çiftçilerimizin hak ve menfaatlerinin korunması, mesleki faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve Odanın yürürlükteki kanun ve mevzuata uygun olarak yönetilebilmesi için azami gayret içerisinde olduklarını, bundan sonra da aynı heyecanla çiftçilere hizmet edeceklerini, görev süreleri boyunca maaş, harcırah, oturum ücreti gibi adlar altında hiçbir ücret almadan bu görevi yerine getirdiklerini, özveriyle çalışan bütün meclis üyelerine teşekkür ettiğini belirtti.
Bayraktar konuşmasının devamında,  çiftçilerin üretimle ilgili maliyetlerinin arttığını mazot, gübre, ilaç, tohum vb. birçok girdinin fiyatlarının arttığını ançak ilçedeki temel ürünler olan mısır ve fındık fiyatlarının aynı ölçüde artmadığını bununda çiftçinin birim alandaki kazancını önlediğini ve bu sebeplede birçok üreticinin borçlarını ödeyemez duruma geldiğini ifade etti. Bu sebeplede ürettiklerimizin hak edilen fiyatlardan satılabilmesi için ürünlerimize talepte bulunacak bölgede rekabet oluşturacak tarımsal sanayilerin devreye girmesinin önemli olduğunu belirten Bayraktar, Büyükşehir Belediyelerinin ve alt kademe belediyelerinin bu konuda teşvik edici ve yatırımcıları özendirici olmasını istediklerini belirtti.
Bayraktar konuşmasının sonunda Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Akyazı Ziraat Odasının Genel Kurulunda söz alan Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Sakarya’nın ekonomik olarak gelişmiş bir şehir olduğunu, şehrin hem tarımda hemde sanayide öne çıktığını belli ürünler üzerinde araştırma merkezleri kuracaklarını, şehrin bu değerlerini markalaştıracaklarını, Sakarya’nın fındık, mısır, kabak, ayva, üzüm, kiraz gibi ürünlerde çok iyi konumda olduğunu bu ürünlerin yetiştirilmesi ve pazarlaması konusunda çalışacaklarını ifade etti. Yüce konuşmasının devamında, seçilmesi halinde kentte tarımla ilgili yeni bir birim kuracaklarını, Tarım Bakanı ile görüştüğünü,  bakanlığımızın destekleriyle  tüm birimleri teşkilat bünyesinde toplayacaklarını, Sakarya İlinin tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi yapacaklarını, kanatlı hayvan ve süs bitkiciliği üretiminde de Sakarya’nın üretim potansiye yüksek iddalı bir şehir olduğunu, bütün bu özelliklere sahip olan Sakarya İlini tarımın merkezi haline getirmek için hep birlikte çok çalışacaklarını belirtti.
Yüce Konuşmasının sonunda Genel Kurulun hayırlı olmasını ve seçilecek olan yeni yönetime başarılar dilediğini, Genel Kurula katılan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.
Genel Kurulun sonraki bölümünde Akyazı Ziraat Odası ile işbirliği ile uyum içerinde çalışarak çiftçilere hizmet veren Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Başkan ve Müdürlerine Oda tarafından plaket takdimi yapıldı. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akçan, İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Albayrak, Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Tepeçınar ve Ziraat Bankası Müdürü Mu hittin Güler’e teşekkür plaketi verildi.
Plaket töreninden sonra seçimlere geçildi. Yargı gözetiminde yapılan seçimler netiçesinde Akyazı Ziraat Odasının 21 kişilik Meclis Asil ve Yedek Üyelerinin seçimi ile Yönetim Kurulunun 7 kişilik Asil ve Yedek Üyelerinin seçimi yapıldı.
ASİL ÜYELER 
1.ALİ ŞENER BAYAKTAR
2.NAZMİ İNAN
3.İZZET AKARCAN
4.YAKUP APAYDIN
5.AYDIN ŞİMŞEK
6.AHMET AVCI
7.BEYDULLAH KARCI
YEDEK ÜYELER
1.YUNUS GÜÇGER
2.MESUT KILIÇ
3.NİHAT ŞEN
4.TURHAN ÇETİN
5.HARUN KÖYMEN
6.ALİ BUZ
7.EYÜP YILDIZTAŞ
ASİL ÜYELER 
1.ŞEMESTTİN ŞEMSİ BAYAKTAR
2.ALİ ŞENER BAYAKTAR
3.NAZMİ İNAN
4.YUNUS GÜÇGER
5.MESUT KILIÇ
6.YAKUP APAYDIN
7.İZZET AKARCAN
8.EYÜP YILDIZTAŞ
9.ADEM KOCAKUZU
10.NİHAT ŞEN
11.AHMET AVCI
12.TURHAN ÇETİN
13.ALİ BUZ
14.AYDIN AKTUNA
15.ŞENOL ERDEM
16.AYDIN ŞİMSEK
17.HARUN KÖYMEN
18.YÜCEL SARI
19.BEYTULLAH KARCI
20.MEHMET TETİK
21.MEHMET ACAR
YEDEK ÜYELER
1.OSMAN AYGÜN
2.KAMİL ÖMERCİKOĞLU
3.İBRAHİM İSMAİL TEVFİKOĞLU
4.FAHRETTİN SEVEN
5.ÜMİT MUTLU
6.SEYFETTİN AKGÜN
7.RECEP DAĞLI
8.SELVER YILMAZ
9.SEDAT YOLCU
10.İSMET KARAKAŞ
11.CENGİZ BİLGİ
12.ERHAN KINDAM
13.SADİ AYAZ
14.NECATİ DİNÇ
15.HASAN ÖZDEMİR
16.ERGÜN ERDEN
17.SABAHATTİN CENGİZ
18.SELÇUK KESİKBAŞ
19.HAŞİMET YAVUZ YILMAZ
20.MURAT DALOĞLU
21.MUSTAFA SOFUOĞLU
Akyazı Ziraat Odası Yeniden Şener Bayraktara Emanet

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir