Akyazı Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerine Anlamlı Yardım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinden Anlamlı Kampanya..

Sakarya Uygulamalı Bilimler üniversitesi Akyazı Meslek Yüksek Okulu  öğrencileri, ‘Kardeşim ol’ sloganı ile hayata geçirdikleri kardeş okul projesiyle hem minikleri sevindiriyor hem de ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Akyazı Meslek Yüksek okulu öğrenci topluluğu ‘Kardeşim ol’ sloganı ile kardeş okul projesini hayata geçirdi. Akyazı Myo son  sınıf öğrencileri Melike Öztürk ve Aslı Demir  koordinatörlüğünde gerçekleşen sosyal sorumluluk projesinde görev alan gönüllü öğrenciler bir aylık süreçte sosyal medyadan, ‘Kardeşim ol’ ile kampanya başlattı.

Aynı zamanda gönüllü bağışçılar, dernekler ve çevrede bulunan esnaflarla bir araya gelerek, hayata geçirdikleri proje hakkında bilgi veren gençler, çok sayıda yardım topladı. Gönüllü öğrenciler bağışçılardan gelen bot, mont, kaynak kitap ve kırtasiye malzemelerini Dokurcun İlk Öğretim Okulundaki isimleri ve yaşları daha önceden alınan özel öğrencilere götürüp teslim ettiler.Minik öğrenciler ile birebir ilgilendiler ve yanlarında getirdikleri eşyaları bizzat kendileri öğrencilere giydirdiler.Bu ziyaretten çok memnunluk duyan minik özel öğrenciler duygularını gizleyemediler.Kendilerine özel hediyeler getiren abla ve abilerine ev sahipliği yapan özel öğrenciler yaptıkları ve boyadıkları çok özel resimleri kendilerine ve destekte bulunan esnaf abilerine hediye ettiler.Akyazı Myo öğrencileri de bu resimleri okul ziyaret dönüşü yardımlarını esirgemeyen Esnaflara ilettiler.

Aldıkları olumlu tepkilerden çok memnun kaldıklarını belirten öğrenci topluluğu ; ilçenin uzak yerleşim birimlerindeki okullarda eğitim alan çok sayıda dar gelirli öğrencinin bulunduğunu belirterek, “Üniversiteli gençler olarak çıktığımız bu yolculuğumuzu sürdürmek istiyoruz.Hedefimiz ilerleyen günlerde  farklı okullara gidip küçük kardeşlerimizle bir araya gelmektir. Onlara giderken yine çam sakızı çoban armağanı hediyelerde götürmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle gönüllü bağışta bulunmak isteyenler bizimle irtibata geçsin. Ayrıca Bizleri Dokurcun Mahallemize ve Minik kardeşlerimize ulaşmamıza katkı sunan,maddi manevi desteklerini esirgemeyen  Akyazı Belediyesine de çok teşekkür ediyoruz.

Alacağımız kum taneleri ile minik yüreklerin mutluluğuna mutluluk katmak istiyoruz” …

 

 

Akyazı Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden İlkokul Öğrencilerine Anlamlı Yardım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir