Akyazı KYK Yurdu İçin Şok Karar!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tasarruf tedbirleri kapsamında Akyazı KYK Yurdu kapatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tasarruf tedbirleri kapsamında ülke genelinde pek çok yurdu kapatma kararı aldı.
Kapatma kararı alınan yurtlar arasında Akyazı KYK yurduda bulunuyor. 400 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdunun kapatılması Akyazı’da öğrenim gören ve yeni tercih yapan üniversite öğrencilerini şoke etti. Sakarya il KYK yönetimi, tatildeki öğrencilere telefonla ulaşarak yurdun kapatıldığı bilgisini verdi.
Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü, ülke genelinde bazı yurtların bakanlığın kararıyla tasarruf tedbirleri kapsamında kapatıldığını, kapatılan yurtlar arasında Karasu ve Akyazı KYK’nın da yer aldığını söyledi.
Kapatma kararının ardından öğrencilere ulaşarak bilgilendirme yaptıklarını kaydeden Gençlik Spor İl müdürlüğü”Öğrencilere alternatif olarak Hendek’te ki yurdumuzu gösteriyoruz. Öğrencilerin geliş ve gidişlerini karşılamak için imkanlar çerçevesinde çalışma yapacağız. Arkadaşlarımız öğrencilere ulaşıyor. Kayıtlarını almaları için. Öğrencilere alternatif sunuyoruz.” dedi.
Öte yandan KYK yurdunun kapatılması ilçedeki esnafın tepkisine yol açtı. İlçeye daha fazla öğrenci çekmek için çalışma yapıldığı, 4 yıllık Sağlık Fakültesi için çalışmaların sürdüğü bir dönemde KYK yurdunun kapatılmasının ilçe için büyük kayıp olduğu belirtildi.

 

Akyazı KYK Yurdu İçin Şok Karar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir