Büyük Torbalı

AKUT, öğrencileri bilinçlendirdi

Bilinçli ve bilgili bireyler yetiştirmeyi en önemli felsefelerinden biri olarak benimseyen Cengiz Topel İlkokulu’nda AKUT bir dizi seminer gerçekleştirdi. Toplamda 950 öğrencinin katılım gösterdiği seminerde, gösterilen ilgi uzmanları bile şaşırttı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AKUT, öğrencileri bilinçlendirdi
183 Görüntüleme
13 Nisan 2018 - 13:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Akut Arama Kurtarma Derneği tarafından Cengiz Topel İlkokulu öğrencilerine yönelik deprem bilinçlendirme semineri verildi. Seminer 6 oturumdan oluştu ve 950 öğrenci 16 öğretmenin katılımıyla acil durumlarda can kaybının en aza indirilmesi ve bu durumlarda ilk yapılması ve uygulanması gereken bilgiler verildiği seminer Cengiz Topel İlkokulu Konferans salonunda verildi. Kent Konseyi ve Arama Kurtarma Derneği işbirliği ile ilçede başlatılan ‘Deprem Bilinçlendirme’ etkinlikleri kapsamında okullarda öğretmen ve öğrencilere verilen seminerler hız kesmeden devam ediyor. Torbalı’da eğitim ve öğretim veren toplamda 90 okulda gerçekleştirilmesi planlanan AKUT yangın ve deprem seminerlerinden biri de Cengiz Topel İlkokulu’nda gerçekleşti.

HER ALANDA BİLGİ SAHİBİ OLDULAR

Depreme ve diğer doğal afetlere hazırlıklı bir toplumun temellerini oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde üzerinde yaşadığımız topraklarda sık sık karşılaşılan afetler hakkında (deprem-yangın-sel) genel bir bilgi verildi. Olası bir afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenleri bütüncül bir yaklaşımla ele alarak risklerin azaltılması ve olası kayıpların en aza indirilmesi yönünde sergilenmesi gereken doğru davranış biçimleri anlatıldı. Seminerde, sabitleme, buluşma noktası, güvenli nokta, deprem anında güvenli noktada korunma, kapalı ve açık alanlarda deprem anında yapılması gerekenler, deprem sonrası alınması gereken tedbirler, yangın ve sel öncesi, anı, sonrasında yapılması gerekenler anlatılarak öğrencilerin bilinçlenmesi sağlandı.

AKUT HEDEFİ BELİRLEDİ

Gün boyu programlı ve planlı bir şekilde devam eden etkinliklere okulda eğitim gören toplamda 950 öğrencinin katılım gösterdiği öğrenilirken, AKUT yetkilileri tarafından minik öğrencilere dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla seminerlerin düzenlendiğini bildirdi. AKUT uzmanları, minik öğrencilere doğal afet durumlarında yapılması gerekenleri sırasıyla aktardı. Eğitimlerin oldukça  verimli geçtiğini belirten AKUT İzmir Sorumlusu Alper Özkarakaş, minik öğrencilere ve görevli öğretmenlere verilen eğitimlerin hayat kurtaracağına işaret etti. Torbalı’da 60’ın üzerinde okula giderek, çalışma gerçekleştirdiklerini ve bu sayının ilçemizdeki bütün okulları kapsayacak sayıya ulaşacağı hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Karakaş, çalışmaların bu kapsamda sürdüğünü söyledi.

Murat CAN

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web