Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği Bayramlaşma Töreni, bir süre önce hizmete giren Merkezi Yemekhane binasında gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene, AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile üniversite akademik ve idari personeli katıldı.

 

Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm akademik ve idari personelin geçmiş bayramını kutlayarak, sağlık dileklerinde bulundu. Solak, “Bayramlar kardeşliğe, birlik ve beraberliğe, dirlik ve düzene en fazla katkıda bulunan olaylardan biridir. Bayram süresince hem yorulduk hem de dinlendik. Sevdiklerimizle, büyüklerimizle bayramımızı yaptık, ziyaretlerimizi yaptık. 19 Eylül 2016 itibariyle de Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak eğitim ve öğretimi başlattık” dedi.

 

Solak, AKÜ 2016-2017 Akademik Yılı açılışı ve hizmete girecek yeni tesislerle ilgili bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Üniversitemiz merkezi yemekhanesi ile beraber kampüslerimizi de eğitim-öğretime hazırladık ve derslere başladık. Birkaç ihale geciktiği için onları yetiştiremedik. Bunlardan birisi Bayat MYO’nun veteriner laboratuvarı ile birkaç yer var ama onları da bu ayın sonu ya da Ekim ayının 15’ine kadar Allah nasip ederse bitireceğiz. Yani bu sene diğer senelere göre daha iyiyiz. Kütüphanemiz, laboratuvarlarımız, yemekhanemiz, Eğitim Fakültesi’ndeki 3 binamızın kantinleri ve Bolvadin’in bütün binaları ile altyapısı yakında bitecek. Dinar MYO’da ek binamız bitti, Bolvadin Uygulamalı Bilimler’in tefrişi alındı. Ciddi bir yatırım yaptık. Ali Çetinkaya Kampüsü’ne de ikinci bir okuma salonu yaptık. Sanıyorum bu hafta onun da sandalyeleri gelirse Tıp Fakültesi’nden sonra Sağlık Yüksekokulu ile orada ortak kullanılacak güzel bir okuma salonuna kavuşacağız. Yapılanmamız böyle devam edecek. Bolvadin’den sonra diğer ilçelere doğru da gidiyoruz. Hem ihtiyaçlarımızı gideriyoruz hem de eksiklerimizi tamamlıyoruz. Yine Turizm Fakültemizin ek tesislerinin de temeli atıldı o da devam ediyor. Seneye bu zaman, Camii’nin yan tarafındaki Afyon Meslek Yüksekokulu’nun o büyük tesisleri ile bizim ana Tıp Fakültesi’nin hastane binasının arkasındaki Onkoloji ve Hematoloji de bitmiş olacak.”

 

Solak konuşmasında AKÜ’nün kuruluşunun 25. yılında temel eksiklerini tamamlamış, Teknopark’ı açılmış bir üniversite olacağını belirterek,  sözlerini şöyle noktaladı:

 

“Artık AKÜ 25. yılında temel eksiklerini tamamladığı, Teknoparkı’nın açıldığı, temel ihtiyaçlarının bittiği, kendi bölgesinde 5-6 alanda da hedeflerinin ve gayretlerinin olduğu bir üniversite hüviyetine kavuştu. Termal sağlık turizminde, mermer ve doğaltaş çalışmalarında, jeotermal kaynaklardan yararlanmada, tıbbi ve aromatik bitkilerin ticarileşmesi konularında değerli öğretim üyelerimiz çalışmalarıyla üniversitemize ayrı bir destek verecek. Ben bu nedenle şimdiden bu konularda çalışma yapacak arkadaşlarımızı gönülden destekliyorum, Kurban bayramınızı tekrardan tebrik ediyorum. 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Bayramlaşma Töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi