Abone Ol

Akşener'den Ümit Özdağ'a sert tepki: Yalancı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın dün akşam, CNN Türk canlı yayınında partisinin il başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu yönündeki imasına ilk yanıtı grup toplantısı sonrasında verdi.

Akşener'den Ümit Özdağ'a sert tepki: Yalancı

Akşener "Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz. Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ dün akşam CNN Türk canlı yayınında partisinin il başkanı Buğra Kavuncu’ya ilişkin 'FETÖ' imasına ilişkin ilk kez konuştu.

Grup toplantısı çıkışında Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, "Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum" dedi.

Akşener, Ümit Özdağ'ın iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"Onu hep beraber göreceğiz. Benim, arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de bugün Bülent Turan'ın ne konuştuğu benim için önemli.

Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de onu içselleştirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar kusurlar oluyor ama büyük bir dikkatle, demokrasiyi, her şeye rağmen demokrasiyi istişareyi içselleştirmeye gayret ediyoruz. Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum.

Ama ben Meral Akşener olarak, DYP Genel Başkan Yardımcılığını ve Bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP'den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun sonra Türkiye'de nelere mal olduğunu biliyorum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum.

Ama sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Ve birden kendimi 1997'lerde 1998'lerde hissettim. Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz. Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma.