Gündem

Akşener: İmamoğlu kazanacak

"Abartılı sevinç gösterilerinden kaçının"

31 Mart 2019 22:30

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimi sonrası yaptığı ilk değerlendirmede kazananın partisi ile CHP'nin kurduğu Millet İttifakı olduğunu söylerken "Sayın İmamoğlu henüz verileri girilmeyen bazı büyük ilçeler var, onlardan gelecek oylarla kazanmış olacak" dedi.

Akşener'in 31 Mart yerel seçime dair yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle:

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün adaylara seçildikleri yerlerde teşekkür ediyorum. Sandık milletin iradesinin tecelli ettiği yerdir. Defalarca vatandaşları iktidar partisinin kulağını çekmesini dertlerini dinlemesini istemelerini söyledim. Siyasette rekabet aziz milletimizin işine yarar.

Sandık milli iradenin tecellisinde en önemli adrestir. Bu adres mesajını vermiş ve iktidar partisini uyarmıştır. Millet İttifakı milletin duygularına tercüman olarak büyük bir başarı aldı.

Aziz milletimin bu seçimde verdiği mesajla bu sürecin önünü açmıştır. Türk milletinin bir demokrasi kültürü vardır. Bu seçimin sonucu önemli bir tabloyu gözler önüne serdi. Bu seçimin galibi Millet İttifakı’dır. İYİ Parti’nin Millet İttifakı’na kattığı güç ortadadır. Bu seçimde nifak değil birlik kazandı. İftira değil birlik kazandı. Tehdit değil cesaret kazandı. Çocuğuna harçlık veremeyen baba, siftah edemeyen esnaf kazandı. Bu seçim milletin sorunlarına çözüm yolunda alınmış bir başarıdır. Buradan Millet ittifakı seçmenlerine sesleniyorum: Abartışı seçmenlerden uzak durunuz. Bu bir sonuç değil aksine bir başlangıçtır.

Abartılı sevinç gösterilerinden kaçının. 

Milleti germeyin, yormayın, bıktırmayın. Yarından itibaren düşmanlık diline son verin. Böyle yapmanız hem milletin hayrına, hem de sizin yararınıza olacaktır. Görev sürenizi seçimden çıkan dersle iyi değerlendirin.

Sayın İmamoğlu henüz verileri girilmeyen bazı büyük ilçeler var, onlardan gelecek oylarla kazanmış olacak.