“Sayın Erdoğan Ayasofya’yı açamaz” demişti... 'İYİ' seyirler Meral Akşener!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir televizyon yayınında  “Sayın Erdoğan Ayasofya’yı açamaz” demişti. Ayasofya Camii hakkında Danıştay’ın verdiği karar ardından Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ayasofya’nın ibadete açılması Akşener’i mahçup etti. SABAH'tan Damla Kaya'nın haberi...

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2020, 22:56 Güncelleme 10 Temmuz 2020, 23:15
“Sayın Erdoğan Ayasofya’yı açamaz” demişti... ’İYİ’ seyirler Meral Akşener!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın müze olduğuna dair kararı iptal etmesinden sonra Ayasofya Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına verilerek ibadete açılacağına dair kararnameyi imzaladı.

Ayasofya'nın ibadete açılacağının duyurulması ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Nevşin Mengü'nün programında konuşması akla geldi.



AKŞENER MAHÇUP OLDU
Akşener, bu konuşmasında, "Sayın Erdoğan'ın şöyle bir A4'e yazmasına bakar, ama bakın buradan iddia ediyorum Sayın Erdoğan onu açamaz" demişti. Akşener, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması sonrasında mahçup oldu.

Akşener bugün yaptığı yeni açıklamada ise "Sayın Erdoğan'ın kararları konusunda ilk defa yanıldım. Bir televizyon programında Ayasofya açılır mı denildiğinde Sayın Erdoğan açmaz demiştim. Çünkü o manivelayı seçmen konselidasyonu için elinde tutar demiştim. Burada yanılmışım. Hayırlı olsun, uğurlu olsun diyorum Sayın Erdoğan'ı da tebrik ediyorum" dedi.

DAMLA KAYA / SABAH