Yurda giriş yapan soğuk ve serin hava etkisini sürdürmeye devam ediyor, akşam saatlerinde İstanbul'da etkisini artırması beklenen yağmur trafiği olumsuz etkileyebilir. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen yağışların yarın öğleden sonraya kadar sürebileceğini ve akşam eve dönüşlerin erken saatte yapılmasının faydalı olabileceğini belirtti.

'EVE ERKEN GİDİN' UYARISI

Prof.Dr. Orhan Şen'in yağışlar konusunda attığı Tweet şu şekilde;



Profesör Şen'in yaptığı açıklamaya göre İstanbul'da soğuk havanın etkisi bugün öğleden sonra etkisini hissettirecek, hava gündüz saatlerinde 8-9 derece civarında, yani ortalamanın 4-5 derece altında seyredecek. Bugün ve yarın üşütecek havanın yanında, mazgalları kapatan yaprakların sebep olacağı su birikmelerine dikkat etmek gerekiyor. Evlere erken gitmenin iyi olacağını belirten Şen, yarın öğleden sonra yağışların kesileceğini söyledi.

EDİRNE VE KIRKLARELİ İÇİN KAR UYARISI

Prof.Dr. Orhan Şen, Trakya'dan giriş yapan soğuk havanın Edirne ve Kırklareli'nin yüksek yerlerinde akşam saatlerinde kar yağışına dönüşebileceğini belirtti.



METEOROLOJİ BATI KARADENİZ'İ UYARDI! KAR GELİYOR...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Bolu ve Kastamonu ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde başlayacağı tahmin edilen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yarın (Salı günü) yer yer kuvvetli (10-20 cm) , 1500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor.
Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır, denildi.

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji'den yapılan uyarıda; Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiği açıklandı.

Bursa Valiliği, vatandaşları olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirirken, fırtına sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da denizcileri uyardı. Deniz yolunu kullanacak olan vatandaşlara hava durumuna bakmadan hareket etmemeleri gerektiğini belirten yetkililer, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'de 6 ile 10 kuvvetinde 60-100 kilometre/saat fırtına şeklinde esmesi beklendiğini söyledi.

Fırtınanın Salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

 

E-5 YAN YOLDA AĞAÇ DEVRİLDİ ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

E-5 Otoyolu Cevizilibağ mevkiinde yan yolda fırtına nedeniyle bir ağaç yola devrildi. İki araçta maddi hasar meydana gelirken, sürücüler canlarını zor kurtardı. İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. E-5 Otoyolu Cevizlibağ mevkiinde yan yolda fırtına nedeniyle bir ağaç devrildi. O sırada otoyolda seyir halinde giden sürücüler zor anlar yaşadı. Ağaç iki aracın üzerine devrilirken, araç sürücüleri ölümden döndü. Sürücüler, "Birden rüzgardan ağaç devrildi. Zor kurtardık. Maddi hasar oluştu" dedi. Öte yandan, itfaiye olay yerine gelerek, ağacı yoldan kaldırdı. Trafikte de yoğunluk oluştu

istanbul-hava-durumu-son-anlik-guncel

BEYOĞLU ÖĞRETMENEVİ'NİN ÇATISI UÇTU!

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısı uçtu. Meteoroloji'nin uyardığı yağmur İstanbul'da etkili oluyor. Yağmur bulutuyla hava bir anda karardı, sağanak yağmur başladı, bazı bölgelere dolu yağdı. Aniden bastıran yağmurla Büyükçekmece -Çatalca ayrımında yollar göle döndü. Araçlar göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

[old_news_related_template title="Aşırı yağıştan ev çöktü! Ölü ve yaralılar var..." desc="Son dakika haberi.. Batman'da aşırı yağıştan dolayı kerpiç bir ev çöktü! Enkaz altında kalan İbrahim Azrak hayatını kaybetti, aynı aileden 6 kişi de yaralandı. Göçük altında kalan çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan da telef oldu. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kozluk İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/resimid_4232105-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-asiri-yagistan-ev-coktu-olu-ve-yaralilar-var-2097131/"]