"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Akrabaya KHK engeli” Meclis gündeminde

17 Temmuz 2018, Salı 00:07
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sözleşmeli öğretmen sözlü mülakatları sırasında OHAL KHK’si ile bir yakını ihraç edilmiş ve FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olan öğretmen adayların kasten baraj altında bırakıldığı” iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen sözlü mülakatları sırasında OHAL KHK’si ile bir yakını ihraç edilmiş ve FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olan öğretmen adayların kasten baraj altında bırakıldığı” iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer, öğretmen adaylarına sözlü mülakatlarda ayrımcılık yapılıp yapılmadığını ve yapılan bu uygulamalardan kaç kişinin etkilendiğini sordu. “Bu uygulama ile öğretmen olma umuduyla sınava giren öğretmen adaylarının emeklerinin çalındığı”nı belirten Çakırözer, Selçuk’a Anayasanın eşitlik ilkesini hatırlatarak, “Umudunu kaybeden ataması yapılmayan öğretmenlere mülakat uygulaması ile birlikte birçok adaletsizlik yaşandı. Ortaya atılan bu iddialar derhal aydınlatılmalı ve öğretmen adaylarının mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.

Bu uygulama tam bir skandal

Önergesinde Bakan Selçuk’a Anayasanın ‘eşitlik ilkesini’ hatırlatan Çakırözer, “Hükümetin OHAL KHK’ları ile on binlerce yurttaşımız haksız, hukuksuz şekilde mesleklerinden ihraç edildi, işsiz kaldı. Şimdi de öğretmen olabilme umuduyla MEB’in mülakatlarına giren adaylar OHAL KHK’si ile ihraç edilen yakınlarının hakkındaki suçlamalardan beraat etse bile kasten baraj altında bırakıldığını söylüyor. Bu uygulama tam bir skandaldır. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Binlerce öğretmen adayının emeğini çalmaktır, yok saymaktır” dedi. Çakırözer, “Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılmış mı, başlatılmışsa soruşturma ne aşamadadır?” sorusunu yöneltti.

Fatih Karagöz - Ankara

Etiketler: tbmm, khk
Okunma Sayısı: 7076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı