AKP'nin Susurluk'u

Pazartesi günkü yazımda, Kilis Devlet Hastanesi'nde yaşanan ve müfettiş raporlarına yansıyan yolsuzluğu, FETÖ bağlantılarını yazdım.

Çok okundu çok paylaşıldı. İlginize teşekkürler.

Fakat...

Henüz bitmedi...

Bugün aynı konuyla ilgili daha çarpıcı bir ayrıntıyı aktaracağım.

Bir fotoğraf!

Öncelikle fotoğrafı ve fotoğrafta bulunan kişileri tanıtmalıyım. Hani AKP, FETÖ ile ilgili operasyonlarında milat olarak hep 17/25 Aralık 2013'teki yolsuzluk operasyonlarını söylüyordu değil mi?

Merak ediyorum bu duruma ne diyecekler?

Çünkü gördüğünüz fotoğraf, 2015 yılında gerçekleştirilen, kamu görevlileri, FETÖ'cü Özel Primer Hastanesi yetkilileri ve AKP'lilerin katıldığı bir toplantıya ait.

Bu fotoğraf savcılık evraklarından...

Kimler var fotoğrafta?

Dönemin AKP Milletvekili Fuat Karakuş, dönemin Kilis İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı, hastane yöneticisi Abdullah Erşan Öztin (AKP Kilis kadın kolları başkanının eşi), Primer Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Nuri Özdede, Serhan Diyarbakırlı (Kardeşi Kilis İl Başkan yardımcısı), Recep Çoban (TUSKON'a bağlı kapatılan Kiad Üyesi)

Bağlantıları ve olayları anlatayım...

2016 Ocak ayında o dönem çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı olan Süleyman Soylu'nun talimatıyla bir operasyon yapıldı. Operasyonda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ve devletten aldıkları parayı FETÖ'ye aktardıkları tespit edilen 10 ildeki 21 hastane ile SGK'nın anlaşması iptal edildi.

Bu hastanelerden birisi de Gaziantep'te bulunan Bilal Çeker'in sahibi olduğu Primer Hastanesi'ydi. Hastane, SGK anlaşması iptal olduktan sonra özel hastalara ve AFAD tarafından ödemesi yapılan hastalara bakmaya başladı.

FETÖ ile iltisaklı olduğu için SGK ile anlaşması iptal edildiği halde AFAD tarafından ödemesi yapılan hastalara nasıl bakar değil mi?

İşte konunun tam özü ve fotoğrafın anlamı da bu noktada ortaya çıkıyor. Ödemesi AFAD tarafından yapılan hastalar Suriyeli!

FETÖ bağlantısı olması nedeniyle sözleşmesi iptal edilen hastane ile Kilis Kamu Hastaneleri ve İl Sağlık Müdürlüğü buraya hasta sevk etmeye devam etmiş.

Üstelik...

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2015 ve 2016 yıllarında 1.2 milyon TL ödeme yapılarak kamunun kaynağı buraya aktarılmış.

İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı, İdari ve Tıbbi Başkan Uzm. Dr Gökhan Unutmaz döneminde Gaziantep ve çevre illerde sayısız kamu ve özel hastane olmasına rağmen FETÖ ile iltisaklı Primer Hastanesi'ne hasta sevkleri yapılmış.

Peki, sevk işlemlerini yapanlar şimdi neredeler?

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı şu anda Gaziantep Sağlık İl Müdürü oldu. Dönemin Kilis İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy şu anda Gaziantep Sağlık Müdür Yardımcısı... Kilis Devlet Hastanesi yöneticisi Abdullah Erşan Öztin, Kilis İl Sağlık Müdürlüğünde Başkan... (Eşi AKP Kilis Kadın Kolları Başkanı) Abdullah Erşan Öztin'in oğlu, dönemin 112 komuta Başhekimi Mehmet Öztin, Kilis İl Sağlık Müdürlüğünde Başkan Yardımcısı oldu. (Annesi AKP Kilis Kadın kolları başkanı).

Burada ortaya şöyle bir durum çıkıyor; FETÖ ile iltisaklı hastaneye, oğul Öztin hasta sevkine onay veriyor. Baba ise ödeme evraklarını onaylıyor.

Peki, geçici koruma yönetmeliğine istinaden geçici koruma altına alınan kişilere yönelik, sağlık hizmeti veren Primer Hastanesi fatura inceleme komisyon üyeleri kim?

Dr. Emin Arslan FETÖ'den tutuklu...

Dr. Mustafa Sağcan FETÖ'den tutuklu...

Ama Komisyon Başkanı Mehmet Summak, Kilis İl Sağlık Müdürlüğü'nde başkan yardımcısı...

Gaziantepli okurlarım, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Mücahitler ek binasını bilirler. İşte bu hastanenin ismi daha önce Primer'di. OHAL'i kapsayan KHK ile FETÖ'ye finansman sağladığı gerekçesi ile önce kayyum atandı sonra Kamu Hastaneler Birliği'ne devredildi.

Sahibi Bilal Çeker de, 2016 Ağustos ayında FETÖ'den tutuklandı.

Şimdi fotoğrafa bir daha bakın...

Ne görüyorsunuz...

Açıkçası ben AKP iktidarı döneminin Susurluk vakasını görüyorum.

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları