AKP’li vekil: ''Trenin önüne atlayıp ölüyor bunlar''

AKP’li vekil: ''Trenin önüne atlayıp ölüyor bunlar''

AKP’li vekil: ''Trenin önüne atlayıp ölüyor ... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kars AKP Milletvekili Ahmet Arslan’ın AKP iktidarı boyunca tren kazasında hayatını kaybeden bin 500’ün üzerinde vatandaş için, “Rakam çok gibi görünüyor. Aslında tren gidiyor, hemzemin geçit var, traktörle önüne atlayıp ölüyor bunlar” dediği iddiasını gündeme getirdi.

CHP’li Özel, Meclis’teki basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, “Bütçe gündemiyle açılan Meclis’te, Türkiye’nin merak ettiği sorulara cevap verecek hiç kimsenin olmadığını” iddia etti.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AKP Milletvekili Ahmet Arslan ile eski Demiryolları Genel Müdürü, AKP milletvekili Süleyman Karaman’ın Meclis’te “kafa kafaya vererek” konuştuklarını ve konuştukları anlaşılmasın diye de elleriyle ağızlarını kapattıklarına dikkat çeken Özgür Özel, “Bir başka sorumlu varsa, baş sorumlu varsa o da bu Meclis’in Başkanı Binali Yıldırım” dedi.

'TRAKTÖRLE ÖNÜNE ATLAYIP ÖLÜYOR BUNLAR'
Özgür Özel, Arslan’ın daha sonra yaptığı konuşmada, iktidarları boyunca tren kazasında hayatını kaybeden bin 500’ün üzerinde vatandaş için, “Rakam çok gibi görünüyor. Aslında tren gidiyor, hemzemin geçit var, traktörle önüne atlayıp ölüyor bunlar” dediğini öne sürdü.

Böyle bir ifadenin, tren kazalarında hayatını kaybeden binlerce kişinin ailesine yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu vurgulayan Özel, “Eğer siz bir traktörü trenin önüne atlayabilecek şekilde hemzemin geçit inşa ediyorsanız ve burada sorumluluğu ölen gariban vatandaşa yüklüyorsanız, size söyleyecek bir şey yok.” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özel, iktidarın, baskın bir erken seçim için, Ankara’da son tren kazasının yaşandığı hattın yapım işini biteceği tarihten öne çektiğini vurguladı.

'MAKİNİSTİN CEP TELEFONUYLA HALLETMEYE ÇALIŞIYORLAR'
Hatta sinyalizasyon olmadığını belirten Özel, “Hatta trenlerin çarpışması nasıl önleniyor? Şöyle önleniyor; Trenin birisi gelirken makinist ‘ben şu hattan geliyorum’ diyerek arıyor, başkası makası değiştiriyor, karşıdan gelen trene ‘sen biraz bekle, öbür treni bu hata alacağım sonra devam edersin.’ diyor. Makinistin, marşandizin, makasçının cep telefonuyla halletmeye çalışıyorlar. Vatandaşın hayatına verilen değer bu” diye konuştu.

Uzmanların, Kayaş-Ankara-Sincan hattında yaşanan bu trajedinin benzerlerinin, yerel seçimden önce işletmeye alınmaya çalışılan Gebze-Halkalı hattında da yaşanabileceğine dikkat çektiklerini belirten Özel, sinyalizasyon kurulmadan bu hattın işletmeye alınmaması gerektiğini bildirdi.

Özgür Özel, AKP’nin, bu meselenin siyasete alet edilmemesi gerektiğini söylediğini anlatarak, “Bu hattın bu şekilde devreye alınmış olması siyasetin işlediği önemli bir cinayettir, siyasi bir cinayetle karşı karşıyayız.” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Demiryolları Genel Müdürü ve diğer sorumluların istifasını ve yürütmenin hesap vermesini beklediklerini dile getirdi.

"AKP’li vekil: ''Trenin önüne atlayıp ölüyor bunlar''" haberi, 14 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li vekil: ''Trenin önüne atlayıp ölüyor bunlar'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li vekil: ''Trenin önüne atlayıp ölüyor bunlar'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  2. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  3. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  4. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  5. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  6. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  7. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  8. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  9. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  10. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  11. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  12. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  13. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  14. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  15. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  16. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  17. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  18. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  19. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  20. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
Politika Haberleri