AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli askerlik sorusuna "Ekim gibi gündeme gelecek, hiçbir düzenleme yok şu anda" şeklinde cevap verdi

AKP'li Turan'dan bedelli askerlik açıklaması

Siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, "Bedelli askerlik teklifinde yaş sınırı 27, ücret ise 20 bin TL olarak belirlendi" iddiasında bulundu.

Gazete, haberi "Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeydi. Yaş ve ücret ile ilgili ilgili çalışma görüşmeleri az önce sona erdi. Edindiğimiz bilgiye göre 27 yaş ve 20 bin lira kriteri belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayını işaret etmişti ancak 'Bir kararname ile kökten halledilebilir' mesajını vermişti" ifadeleriyle aktardı.

Öte yandan Star gazetesinin bu iddiasına AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yanıt verdi. Yaptığı açıklamada bedelli askerlik sorusuna "''Kulis bilgileri doğru değil gündemimizde sadece OHAL var. AK Parti'nin şimdiye kadar vaat edip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Meclis açıldığı zaman ilk işlerden bir tanesi tabii ki bu olacaktır. Şahsi kanaatim odur ki Ekim gibi gündeme geleceğini ifade etmek istiyorum.''" şeklinde cevap verdi.