AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yüksek fiyatlarda mobilyalar sattığı için "çocuk kaçakçılığı" yaptığı iddialarıyla gündeme gelen Wayfair hakkında, "İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz, adliyemiz inceleyecektir" açıklamasını yaptı

AKP'den 'Wayfair' açıklaması: Güvenlik birimlerimiz inceleyecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, yabancı bir alışveriş sitesi üzerinden, kaçırılmış çocukların pazarlandığı iddiasına ilişkin "İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz, adliyemiz inceleyecektir. Bu gündemi ilgililere bildirdik" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösteren Çelik, "Fransa Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımızın meşru Serrac hükümetine verdiği desteği hedef alarak toplu mezarların üstünü örtemez" diye konuştu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

>> Ermenistan ayağını denk alsın. Türkiye Azerbaycan'ın her zaman yanındadır. Srebrenitsa katliamından 25 yıl geçti hala ciddi bir yargılanma yapılmadı.

>> Mülteci kardeşlerimizi topraklarımıza almasaydık onların da başına aynısı gelecekti. Eğer Suriye'den kaçanların hepsi Avrupa'ya geçseydi Avrupa'da demokrasi kalmazdı, aşırı sağ iktidara gelirdi.

>> Türkiye düşmanlığı, İslam düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı hattından ilerleyenlerin, yarın bir gün Avrupa'nın gerçek demokratlarını hedef alacağı konusunda kuşku yoktur.

>> Fransa Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımızın meşru Serrac hükümetine verdiği desteği hedef alarak toplu mezarların üstünü örtemez.