İstanbul’un AKP’li Başakşehir Belediyesi, iki alışveriş merkezi yönetimi tarafından açılan dava sonucu 23 milyon lira kamulaştırma bedeli ödememek için 1’inci Kısım Mahallesi’nde yer alan Hayat Park’ın içerisinden ‘alternatif’ yol yapmak için harekete geçti. Parkın etrafını bariyerle çeviren belediye aynı zamanda esnafın bulunduğu caddeyi de çalışmalar için ulaşıma kapattı.

“AĞAÇ KESİLEREK YOL YAPILACAK”

Yaklaşık 5 dönümlük parkın çevresinin paravanlarla kapatılması üzerine harekete geçtiklerini belirten Bakır, parkın ortasından 6 metre genişliğinde yaklaşık 150 metre uzunluğunda yol geçirilmesinin planladığını söyledi.

Bakır “Yol yapmak bahane amaç yeşil alanı yok etmek. Bir düzine kadar ağaç kesilerek buraya yol yapılacak. Parka deprem toplanma alanı olarak ihtiyacımız var. Bu ülkenin kurucusu Atatürk Yalova'daki Yürüyen Köşk yapılırken çınar ağacının dalının kesilmemesi için binayı yürüttü, köşk de adını buradan aldı. Aynı çevre duyarlılığını bütün kamu yöneticileri göstermek zorunda” diye konuştu.

"OLDU BİTTİYE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Belediyenin plan tadilat çıkarmadan yol yapımı için harekete geçtiğine dikkat çeken CHP'li Bakır, "Projenin belediye meclisinden geçmesi, geçtikten sonra da askıya çıkarılması gerekiyor. Buna karşı da halkın itiraz hakkı doğar fakat oldu bittiye getirmek istiyorlar" dedi.

''PARKIN İÇİNDEN YOL GEÇİRMEK İSTİYORLAR"

Başkan Bakır ile birlikte çadır kuran CHP Başakşehir İlçe Sekreteri Cenk Söbe,"Başakşehir Belediyesi, Başakşehir halkını yine şaşırtmıyor. Gördüğünüz yeşil alanı yok etmek için bir plan peşinde. Bu sefer de kendi işgal ettiği yolun kamulaştırma bedelini ödememek için Bahçeşehir halkının kullandığı güzel bir parkın içinden yol geçirerek yok ediyor" dedi.

Yolun bariyerlerle kapatıldığını hatırlatan Söbe, "Bu nedenle de esnafların işini engellemişler. Ortak kullanım alanı olan yeri de kendi mülkiyetleri olmadığı halde bariyerle kapatıyorlar" diye tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim