AKP valilere geniş yetki vermeye hazırlanıyor

AKP, ittifak ortağı MHP ile birlikte 19 Temmuz'da sona ermesi beklenen olağanüstü hal (OHAL) sonrası dönemde "terörle mücadele" için valililere geniş yetkiler tanıyacak bazı düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. 

Başbakan Binali Yıldırım geçen hafta yaptığı açıklamada OHAL sonrasında "terörle mücadelede" zaaf olmaması için yeni çıkacak olan kanun hükmünde kararnamede (KHK) bazı yasal düzenlemeler yapacaklarını belirtmiş ancak son çıkan OHAL kararnamelerinde bu düzenlemeler yer almamıştı.    

AKP'li üst düzey yetkililerden edinilen bilgiye göre, Yıldırım'ın sözünü ettiği düzenlemelerin KHK ile değil yasa teklifiyle yapılmasına karar verildi. 

Söz konusu yasa teklifinin 16 Temmuz'da Meclis'te komisyon başkanlarının seçilmesinin ardından TBMM'ye sunulması ve bu ay sonuna kadar yasalaştırılması planlanıyor. TBMM'nin bu yasayı çıkardıktan sonra Ekim ayına kadar çalışmalarına ara vermesi de bekleniyor. 

AKP'li bir yetkili teklifle valilerin yetkilerinin genişletileceğini belirterek, MHP ile istişarelerin sürdüğünü ve  teklife henüz son halinin verilmediğini kaydetti. 

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise yaptığı yazılı açıklamayla hazırlanmakta olan yasa teklifine tepki göstererek, 
AKP hükümetinin bu düzenleme ile OHAL'i kalıcı hale getirmeyi amaçladığını söyledi. (Reuters)

      

Kategoriler

Genel Güncel