AKP Türkiyesi'nde işçinin değeri: İş cinayeti sanığına ceza yok, terfi var!

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında 7 Ocak 2013 tarihinde 8 madencinin hayatını kaybettiği faciada, "Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuksuz yargılanan 10 sanık arasında bulunan Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, kuruma vekaleten genel müdür olarak atandı.

DHA

2013 yılında yerin 630 metre altında ani metan gazı püskürmesi sonucu meydana gelen faciada, taşeron firmada çalışan 8 maden işçisi hayatını kaybetti.

Yaşanan facianın ardından TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Nurettin Yılmaz, taşeron firma Star İnşaat Genel Müdürü Şafak Sırrı Demirel, şirket ortağı İlal Köksal'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 10 sanık hakkında, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yargılamanın devam ettiği Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçen hafta gönderilen 3'üncü bilirkişi raporunda taşeron firma asli kusurlu, Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu ve yardımcısı Nurettin Yılmaz ise eksiklikleri nedeniyle firmaya bir yaptırım uygulamak yerine, kendi bünyelerinden bir çalışanı teknik nezaretçi olarak atamayı uygun gördükleri için tali kusurlu bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu'nu, 11 aydır vekaleten TTK Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ercan Gebeş'in yerine yine vekaleten atadı. Kazım Eroğlu, genel müdürlükte yapılan devir teslim töreni ile görevi devraldı.