AKP'de istifa depremi

AKP'de istifa depremi

AKP Van İl Başkanı istifa etti. Ardından bir istifa haberi daha geldi. AKP Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı

AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda, istifa etti. AKP Van İl Başkanı Avukat Zahir Soğanda, il başkanlığı görevinden istifa etti. Parti Binasında düzenlenen toplantıda Soğanda, istifasını resmen açıkladı.

AKP'de istifalar peş peşe gelmeye devam ediyor. AKP Mardin İl Başkanlığı görevini 1 Eylül 2015’ten itibaren yürüten Mehmet Ali Dündar da, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı.

Her türlü terör örgütünün karşında durarak tüm tehditlere rağmen görevi başarıyla sürdürmek için gece gündüz, köy, köy, ve ev, ev gezerek çalıştıklarını kaydeden Dündar, ailesinden ve partililerden helallik alarak partinin önünü açmak üzere görevi bıraktığını dile getirdi.

1 Eylül 2015 tarihinde, yüzde 19 oy oranıyla devir aldığı partisinin oy oranını kısa bir sürede sahadaki aktif çalışmalarımızla yüzde 29'a yükseltiklerini kaydeden Dündar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İl başkanlığını herkese açık hale getirerek herkesi kucaklayan bir seçim stratejisi ile en son seçim olan halk oylamasında ise Türkiye'de en fazla oy oranını artıran ilk 10 il sıralamasına girerek oy oranımızı yüzde 41'e çıkardık. Ak Parti yönetim kademelerine teşekkür ediyorum. Eşimden, ailemden ve dava arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Gelinen süreçte teşkilat başkanlığımızın yeni bir değerlendirme yapmasının önünü açmak için yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinden ayrılıyorum."

Geçtiğimiz hafta AKP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda 26 il başkanının istifasının alındığı öne sürülmüş ve konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştı.

MEHMET ALİ DÜNDAR KİMDİR?

Mehmet Ali Dündar 1972 Yılında Mardin’in Kızıltepe İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kızıltepe'de tamamladı. 1992 Yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümünü kazanarak buradan mezun oldu.

1993-97 Yılları arasında Çukobirlik Kızıltepe Müdürlüğü Pamuk Ustası (Eksper) olarak çalıştı. Halen biri tarımsal, diğeri de İnşaat alanında olmak üzere iki şirketin de sahibi olan Mehmet Ali Dündar, Esra Dündar ile evli olup, üç çocuk babasıdır.

Siyasi Yaşamı:

1999’da Yerel seçimlerde Fazilet Partisi’nden Kızıltepe Belediye Başkan Adayı. 1999’dan kapanana kadar Fazilet Partisi’nde Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Kuruluşundan itibaren Ak Parti’de üyeliği bulunmakta.

STK'lar

MÜSİAD Mardin Şubesi ve Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığının yanında birçok sivil toplum örgütüne üyeliği bulunmaktadır.

ZAHİR SOĞANDA KİMDİR?

1968 yılında Van-Özalp’ta doğdu. İlkokulu Özalp’ta, orta öğrenimini Van İmam Hatip lisesinde lise birincisi olarak tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Van’da başladığı serbest avukatlık mesleğini halen sürdürmektedir. Van Belediye Başkanlığı ve Van Bağ-Kur İl Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra birçok özel kuruluşun hukuk müşavirliğini ve avukatlığı görevini üstlendi.

Van Barosu’nda dört dönem yönetim kurulu üyeliği görevine, bir dönem ise Baro disiplin kurulu başkanlığına seçildi. Bu sürede Van Bölge Barosu Başkan Yardımcılığı, Baro Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.