Anasayfa Haber 8. Nesil Coffee Lake Intel İşlemcilerin Üretimi Sona Eriyor

8. Nesil Coffee Lake Intel İşlemcilerin Üretimi Sona Eriyor

8. Nesil Coffee Lake Intel İşlemcilerin Üretimi Sona Eriyor

Intel 8. nesil işlemcilerin üretiminin sonlanmasıyla birlikte e-ticaret siteleri ve perakendecilerde bulunan ürünler aşamalı olarak raflardan kalkacak.

Intel, üretimi durdurulacak olan bir dizi Coffee Lake işlemcisini detaylandıran yeni Ürün Değiştirme Bildirimi (PCN) yayınladı. Liste, Celeron CPU’lardan bir zamanların amiral gemisi i7-8700K’ya kadar uzanıyor. Ayrıca bu işlemcilere bazı mobil ve Xeon işlemciler de dahil.

8. Nesil Coffee Lake Intel İşlemcilerin Üretimi Sona Eriyor

Listedeki bazı ürünleri ilk defa görebilirsiniz. Bunun nedeni ise kutulu ve tray olarak satılan yongalar arasındaki fark. Kutulu yongalar genellikle son tüketici pazarına yönelik ve bir CPU soğutucu ile birlikte geliyor. Tray (tepsi) olarak adlandırılan yongalar ise ambalajsız ve soğutucusundan yoksun gelirken OEM’ler tarafından toplu olarak satın alınıyor.

10. nesil Comet Lake işlemciler raflarda yerini almaya başlarken artık 8. nesil Coffee Lake işlemcilerin yavaş yavaş satıştan kalktığını göreceğiz. Üretim sona ereceğinden dolayı artık sevkiyat yapılmayacak fakat mevcut stoklardaki ürünler bir süre daha satılmaya devam edecek.

İlginizi çekebilir: ASUS, Belirli B460 ve H470 Anakartlarda Hız Aşırtmaya İzin Verecek