Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Meşhur hikâyedir. Fatih’in topları İstanbul surlarını döverken, Bizans’ın elitleri meleklerin cinsiyetini tartışmaktadır.

2021 Türkiye’sinde bizim halimiz de pek farklı değil.

Bir türlü ülkenin gerçek gündemine odaklanamıyor, incir çekirdeğini doldurmayacak sosyal medya tartışmalarıyla enerjimizi heba ediyoruz. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu vals yaparak kutluyoruz. Moda tabirle ‘sosyal medya yıkılıyor.’ Saçma sapan bir çağdaşlık-modernlik tartışması günlerce konuşuluyor.

Oysa aynı gün kentte konusu “Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri ve Sorunlar” başlığıyla bir sempozyum düzenleniyor. Ülkenin Milli Savunma Bakanı tarihi önemde açıklamalar yapıyor. Ege’de boyundan büyük işlere kalkışan Yunanistan’a “Macera bitti, otur oturduğun yerde” mesajı veriyor. Kimsenin haberi olmuyor! Çünkü biz vals tartışmasındayız. Tarihi bilmeyenin onu tekrar yaşamaya mahkûm olduğu gerçeğini unuttuk.

Haberin Devamı

Bu girişin ardından gelelim Hulusi Akar’ın 9 Eylül’de, İzmir’de o konuşmayı yapma sebebine.

Bir asır önce Anadolu’yu işgale kalkışan komşumuz maalesef boş durmuyor. Gayri Askeri Statüdeki Doğu Ege Adalarının statüsünü bozan eylemlerine devam ediyor. Adalara konuşlandırdığı askeri birlik ve gemilere yaptığı üst düzey ziyaretlerle iyi komşuluk ilişkilerine zarar veriyor. Uluslararası hukuka aykırı devlet uygulamalarını sürdürüyor. Bunlarla da yetinmiyor, Atina Mutabakatı hilafına moratoryum ihlallerini ısrarla sürdürüyor. 15 Haziran-15 Eylül tarihlerini kapsayan moratoryum döneminde bile Ege Denizi’nde çok sayıda hava ve deniz faaliyeti icra etti.

Bakan Akar’ın işgalin sona erdiği gün İzmir’den “Bugün Yunan macerasının bittiği gün. Bir asır önce girişilen maceranın bedelinin ne kadar ağır olduğu unutulmamalı; hüsranla sonuçlanacak yeni maceralar peşinde koşulmamalı” mesajını verme sebebi Yunanistan’ın yukarıda saydığımız şımarıklıkları. Boyuna, posuna bakmadan Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetmeye çalışan bir devlet var karşımızda.

Akar açıkça “Hayalperestlikten vazgeç, gerçekçi ol” diye uyarıyor Yunanistan’ı. “Kuzu postuna bürünmüş Yunan siyasiler” diye işaret ettiği isim de muhtemelen iki ülke arasındaki ilişkileri germek için özel bir çaba harcayan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias. Dendias ve arkadaşları Türkiye düşmanlığını merkeze koydukları bir siyaset anlayışıyla ekonomik sıkıntı içindeki Yunan halkının kaynaklarını silahlanmaya harcıyor. Üstelik kazanma şanslarının hiç olmadığı bir savaş için.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın ülkedeki Türk azınlığa yönelik baskıları, yıllardır PKK ve aşırı sol örgüt mensuplarına Lavrion Kampı’nda verdiği eğitimler, FETÖ’ye kucak açması gibi hadsizlikleri de cabası. Tüm bu olumsuzluklar Türkiye’nin sabrını taşırmak üzere. Bakan Akar’ın 9 Eylül konuşması işte tam da bu sebeple Yunanistan’a verilmiş bir ültimatom niteliğini taşıyor. Umarım bu konuşma Yunan tarafında doğru algılanmış ve belleklere kaydedilmiştir.

Demokrat Amca mı, Yorgun Demokrat mı?

Herkesin gözü 2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 7 milyon gençte. Özellikle de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun.

Haberin Devamı

Kemal Bey, evinin mutfağından çektiği videolar ve sosyal medya mesajlarıyla genç seçmene göz kırpıyor. “Ben sizin Demokrat Amcanızım” diyor! 

En son Spotify üzerinden uzun yol müzik listesini paylaştı. Listenin 5’inci sırasında Ahmet Kaya’nın “Yorgun Demokrat” şarkısı var. Kılıçdaroğlu ve CHP’nin halini en iyi anlatan şarkı bu olsa gerek.

Çünkü gençlerin oyuna talip olan parti ve lideri yıllardır Gençlik Kolları Kurultayı toplayamıyor!

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısını Konya’da CHP kontenjanından milletvekili seçtiren Kılıçdaroğlu, kendi partisinin gençlerine sadece uzun yol müzik listesi paylaşarak ulaşmaya çalışıyor!

Peki gençlerin oyunu alamayacak denilen Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor?

7 Mayıs’ta Türkiye’nin en uzun iftar sofrası programında gençlerle buluştu Erdoğan.

7 Haziran: E-Spor Turnuvası

20 Haziran: Babalar Günü Buluşması.

9 Temmuz: Diyarbakır Gençlik Buluşması.

17 Temmuz: Erzurum Gençlik Buluşması.

10 Eylül: Kahramanmaraş Gençlik Buluşması

Bunların dışında Kütüphane Sohbetleri adıyla üç kez daha gençlerle buluştu. Bugün de Mersin’de yine gençlerle sohbet edecek.

AK Parti’nin yeni Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ve arkadaşları 81 ilde sürekli sahada.

Partinin genç üye sayısı 1 milyon 94 bin 921.

Şimdi soru şu: Şehir şehir gezip, gençlerle buluşan Erdoğan mı, yoksa evin mutfağından video çeken Kılıçdaroğlu mu gençleri ikna edebilir?

Yorum sizin...