logo

reklam

AKHAN VE AKTAŞ BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Belediye Başkan vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Ulaş Akhan ve İçişleri Bakanlığınca Doğubayazıt  Belediyesine Danışman olarak görevlendirilen Alinur Aktaş  ile Belediye binasında basın mensuplarıyla buluştu.

Kaymakam Akhan, burada yaptığı konuşmada; Aktaş’ı 2006 yılında tanıdığını, 3 dönemdir İnegöl Belediye Başkanlığı yaptığını; Böylesine değerli bir Belediye Başkanı ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu, Aktaş’ın 13 yıllık hizmet bilgi birikimini ile Doğubayazıt’ta hizmet verecek olması hepimiz için çok önemli bir fırsat olduğunu. Başkanın Doğubayazıt’ın sıkıntılarını bilip, sorunlarına son derece hakim olduğuna vurgu yaptı.

Alinur Aktaş’da 255 bin nüfuslu Sanayi ve tarımın egemen olduğu İnegöl’den geldiğini, İnegöl’ün Almanya, Çin vs. ülkelere ihracat yapan 20 firmanın 18’ni İnegöl oluşturduğunu, 1996 yılında Doğubayazıt birden çok ziyaret ettiğini ve Doğubayazıt’ı çok iyi tanıdığını söyledi.

Ayrıca İnegöl’de mevcut İshakpaşa Cami ve müzesi ile Doğubayazıt’ta bir benzerlik paralelliği olduğu; Doğubayazıt’ın Ağrı Dağı ve İshakpaşa Saray’ın bulunduğu, ancak Ehmedê Xanî’nin yeteri kadar tanınmadığını belirtti.

Doğubayazıt Belediyesine yardımcı olmak amacıyla görevlendirildiğini anımsatan Aktaş, “Bir haftadan beri dersime sıkı çalıştım. Akhan ve ekibimle ilçede öncelikli yapılması gerekenler konusunda acil eylem planı oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doğubayazıt’ın 80 bin nüfusunun olduğu ve bu oranın çok değerli ve önemli olduğunu vurgu yaptı

Aktaş, yerel yönetimlerin imkânlarının çok iyi olduğuna işaret ederek, bunun yanı sıra iller bankasından çok para da geldiğine dikkat çekti. Önemli olan paranın doğru zamanda doğru yönde kullanılmasının gerekliliğini ifade etti.

Aktaş” Ekibimizle hizmet yapmaya geldik. Doğubayazıt’lı kardeşlerimiz bizlere yardımcı olsunlar. Doğubayazıt’ı insanların hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları için çalışacağız. Bir şehrin hal binası şehrin içinde olmaz. Şehrin dışına çıkartacağız. Oto park, yolları düzeteceğiz. Özetle, Değişim ve dönüşümü birlikte yapacağız.” Dedi.

Aktaş; İnegöl’de 260 ton çöp toplandığını, bunun 40 tonun geri dönüşüm yaptığına vurgu yaptı.

Aktaş; farklı etnik gruplardan kültürlerden gelen insanların bir arada huzur ve refah içinde yaşayabildiği, üretebildiği her yönüyle zengin bir ilçe. Dolayısıyla biz milletimizi ayrım yapmaksızın seviyoruz.” dedi.

Kaymakam Akhan ise ;2014-2015-1016 yıllarına ait ve son iki aya ait Belediyenin  öz kaynakları ile İller bankasında gelen kaynaklarının  mukayeseni yaptı. Yıllar itibari Belediyenin  öz kaynakları azalırken ,İller Bankasının gelen kaynağın arttığı belirtildi.

Kaymakam Akhan; Yapacakları acil eylem planı dahilin deki dönüşüm çalışmalarına yerel basının hassasiyet göstermesi ve bu çalışmalarımızda yerel basının eksik veya yapılması uygun konuların dile getirilmesini istedi.

Daha sonra basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

Konuşmaların ardından Akhan, Aktaş’a içinde el dokuması halı bulunan bir tablo, Aktaş da Akhan’a çini ve fincan takımı armağan etti.

  akha1 akhan2 akhan3 akhan4 akhan6 akhan7

Share
1906 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri