Akdeniz akşamları

Alanyaspor, kupada saf dışı bıraktığı Galatasaray’ı ligde de yenerek kendini kanıtlamak istiyordu. Galatasaray ise kaybedenin geriye düşeceği haftalarda bir kazaya uğramak istemiyordu. Fatih Terim, geçen hafta olduğu gibi bu maçta da Taylan’ı kulübeye çekmişti. Terim, Kovid-19 olan Halil Dervişoğlu dışındaki 4 yeni transferi ise ilk 11’e koymuştu. Ara transferlerin takıma itici güç olduğu bu maçta net bir şekilde ortaya çıktı.

Belhanda- Feghouli’siz maç kazanamaz hale gelen Galatasaray yeni kimliği ile daha etkin bir tabloyla karşımızdaydı. Sarı- Kırmızılılar yüksek tempoda oynanan ilk yarıda pozisyon zenginliğini yakaladı. Yedlin’in nefis pasında Emre Kılınç’ın golü beceri doluydu. Mustafa Muhamed’in fırsatçılığı ile kaptığı topta direkten dönen topu jeneriklik bir golün kaçması açısından kendi adına şanssızlıktı. Onyekuru’nun kaçan iki fırsatı da cabasıydı. Buna karşın üç pozisyonda Galatasaray’ın itirazı vardı. Biri Babacar’ın Luyindama’ya hareketine orta hakem Zorbay Küçük, ardından VAR hakemi Emre Malok’un kırmızı vermemesiydi. Diğer ikisi ise Onyekuru’ya arkadan yapılan faul ve ilk yarının sonlarında ceza alanı içinde topun elle temasıydı. Genç hakem ikilisi bu pozisyonlarda Terim ve öğrencilerinin beklentilerinin dışında kararlar verdi. 

Alanyaspor, kupada Galatasaray savunması ile orta sahasının arasına girip İstanbul’da şov yapmıştı. Dün bu plan işlemedi. Etebo’nun yüksek performansı, Arda, Emre Kılınç, Fernandes ve Onyekuru’nun savunmaya yakın oynayıp o boşlukları bırakmaması Alanyaspor’un etkinliğini düşürdü. Buna karşın Salih Uçan’ın direkten dönen topu, Babacar’ın Muslera’da kalan vuruşu, Berkan’ın kaçan fırsatı Alanyaspor’u skor avantajına taşıyabilirdi.

Yüksek tempolu ve bol pozisyonlu ilk yarının ardından ikinci yarı daha kontrollü başladı. Alanyaspor gol için bastırırken Tayfur’la gole çok yaklaştı ancak ev sahibi ekip yine Muslera’ya takıldı. Galatasaray’da yorgunluk alametleri başlamış, Arda oyundan düşmüş, orta saha etkinliği zayıflamıştı. Organize hücum gelişmiyor, savunma baskı yiyordu. Galatasaray iyice geriye yaslanmıştı. Terim bu tabloya ancak 78. dakikada müdahale etti, Arda- Kerem ve Emre Kılınç- Taylan değişikliği ile oyunu 3. bölgeye taşımayı hedefledi. 81. dakikada da sakatlanan Gedson Fernandes’in yerine Linnes alındı. Linnes sol beke geçerken Ömer Bayram orta sahaya takviyeye gitti. Efecan ve Salih’in etkili oyununu bu taze kan değişiklik de etkilemedi. Galatasaray kalan sürede zamana oynadı.

Sonuç olarak Galatasaray ilk yarıda etkili olduğu, ikinci yarıda topu rakibe bıraktığı ve ciddi baskı yediği maçta, bir Akdeniz akşamını kazasız belasız tamamlamış oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum