Akçaabat'ta Ketem Sağlık Durağı açıldı .Açılış programına Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, Dr. Köksal Hamzaoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı ve KETEM Sağlık Merkezi çalışanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım yaptı. Kalkışım konuşmasında bu durağın açılışında kendilerine destek veren Akçaabat Belediyesine ve diğer kuruluşlara teşekkür ederken, erken teşhisin öneminden ve izlenecek yollardan bahsetti. Kalkışım konuşmasında “ Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim göreve geldiği günden beri bu tür sağlık etkinliklerine her zaman destek verdi. Kendilerine bu duyarlı davranışı için ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kanser taramalarının hayati önem taşıdığına değinen Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, “Kanser son yıllarda ciddi manada artış gösterdi. Bu hastalık maalesef sevenleri sevdiklerinden ayırıyor; ocaklara ateş düşürüyor. Devletimizin bu alanda fedakarca çalışmaları mevcut. Ancak bu farkındalık toplum geneline yayılamadı. Bir gün kendimiz ya da sevdiklerimiz bu hastalığa yakalanıyor. KETEM erken tarama ile bu hastalığın önüne geçilebilir; tedavisi uygulanabilir. Bu taramalar tamamen ücretsiz olup belirli periyodik aralıklarla yapılıyor. Erken teşhisin hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz. Tek ricamız herkesin bu konuda duyarlı olması ve çevresindekilere bu farkındalığı aşılamasıdır.” Dedi.

Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Cevdet Bayraktar ise “Kanser maalesef çağımızın vebası ve oldukça da yaygın. Uzmanlarımızın da söylemlerinden biliyoruz ki kanser, aynı zamanda önlenebilen bir hastalıktır. Bu da ancak erken teşhisle mümkündür. KETEM bunun için burada farkındalık çalışması yapıyor. İlçemizde böyle bir kurumun olması bizler için oldukça büyük bir şanstır. Akçaabat Belediyesi olarak bu ve benzeri farkındalık projelerinin her zaman yanında olacağımızı Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim adına belirtmek isterim. Bu çalışmaları yürüten Sağlık Bakanlığımız, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve bu konuda emeği olan her bir sağlık çalışanımıza teşekkür ediyor; Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim’in selamlarını sizlere iletiyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi