Akçaabat’ta ‘Engelli Tuvaleti’ Yok!

Erişimde Sıkıntılar Yaşayan Engelliler, İlçede ‘Engelli Tuvaletinin’ Olmamasından Şikâyetçi… Tekerlekli Sandalyeye Mahkûm Olan Engelliler, Akçaabat İlçesinde İhtiyaçlarını Gidermeleri İçin Evlerine Geri Dönmek Zorunda Kalıyor.

Akçaabat İlçesinde Engelli Vatandaşlar, Kentte Engelli Tuvaletinin Olmamasından Dolayı Şikâyetlerini Dile Getirdiler. Birçok Kentte Bulunan Ancak Akçaabat’ta Bulunmayan Engelli Tuvaletinin Yapılmasını İsteyen Engelli Vatandaşlar, Günlük Yaşamlarındaki Önemli Sorunun Giderilmesi Konusunda Çağrıda Bulunuyor.

MUHABİR: “LAVABO İHTİYACINIZ OLSA NE YAPACAKSINIZ?”

Akçaabat İlçesinde Engelli Bir Vatandaş Sitemizin Haber Merkezine Ulaşarak, Yaşadığı Sıkıntıları Paylaştı. İlgilileri Empati Kurmaya Davet Eden Engelli, “Ben Yıllardır Tekerlekli Sandalyeye Bağlı Olarak Yaşıyorum. Şehir Merkezinde Bir Tane Yürüyemeyen (Tekerlekli Sandalyeli) Engelli Tuvaleti Yok. Engelli Bir Kişi Olarak Bu Sorunu Belediye Yetkililerine Söyledim ‘Tamam Yapacağız’ Dediler Ama Yine Bir Sonuç Alamadım. Ben Kendim Tekerlekli Sandalyede Yaşıyorum Çarşıya Çıkıyorum Tuvalet İhtiyacım Olunca Tekrar Eve Gitmek Zorundayım. Lütfen Empati Yapın, Tuvalet İhtiyacınız Olursa Ne Yapacaksınız” Dedi.

BELEDİYE’NİN GÖREVİ

Engelli Tuvaletleri, Belediyelerin Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Birimleri Tarafından Yaptırılıyor. Akçaabat İlçe Belediyesi’ne Böyle Bir Birimin Olmadığı Öğrenilirken, Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüklerinin Görev Ve Sorumluluklarında Şu İfadeler Yer Alıyor:

“Engelli Ve Yaşlıların Sosyal Yaşam Alanlarına Ve Hizmet Binalarına Erişimleri İle Bu Alanlarda Özgürce Hareket Edebilmelerini Kolaylaştırmak Amacıyla; Ulaşım, Yaya Yürüyüş Yolları Ve Benzeri Alanlarda Gerekli Çalışmaların Yapılması İçin İlgili Kurum, Kuruluş, Özel Müteşebbisler Ve Sivil Şahıslar İle İrtibat Kurarak Gerekli Tedbirlerin Alınmasını Teşvik Etmek Ve Teklifte Bulunmak, Bedensel Engellilerin Sosyal Alanlarda Daha Özgür Bir Şekilde Var Olmalarını Sağlamak Amacıyla; Gerekli Görülen Yerlere Engelli Tuvaleti, Akülü Sandalye Şarj İstasyonlarını Kurmak.”

20190822_154056.jpg20190822_154108-001.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-005.png

Editör: TE Bilisim