Akçaabat Okuyor

Akçaabat Okuyor

Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Halk Kütüphanesi işbirliğinde Akçaabat Gençliğin Sesi öğrenci grubunun fikri doğrultusunda ‘Akçaabat 2020’ye Kitap Okuyarak Başlıyor.’ Etkinliği düzenlendi.

AKÇAABAT 2020’YE KİTAP OKUYARAK BAŞLADI

 

Pulathane İş Merkezi Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe başta Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Kütüphane Müdürü Ergün Hancı olmak üzere Akçaabat protokolünün diğer üyeleri, Belediye meclis üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ergün Hancı yaptı. Ardından düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kitap okumanın faydaları, önemi ve insanlara kazandırdığı güzelliklerinden bahsederek “2020’ye girerken kitap okuman farkındalığı yaratmak için bir araya geldik. Okumak geleceğimizin şekillenmesinde çok önemli bir paya sahiptir. Bu sebeple önümüzdeki zamanlarda şehrin içerisinde; Söğütlü’de, şehir merkezinde ve şehrin daha batıda modern kütüphaneler yapmaya gayret ediyoruz. İnsanlık gelişimini ancak okuyarak sağlayabilir. Okuduğumuz her bizler için kitap yeni bir ufuktur. Kitaplar en iyi arkadaş ve sırdaştır. Ne kadar çok okursak kelime dağarcığımız o kadar gelişir.” Dedi. Başkan Ekim konuşmasının sonunda herkese kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini tavsiye etti.

Akçaabat kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise konuşmasında İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartlarından biri yine okumaktır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2019 yılı içerisinde belirlenen bir dönemde en çok kitap okuyan yetişkinlere, gençlere ve çocuklara Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullaoğlu hediye taktim ettiler.

Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri yazdıkları “17 Şubat’tan 18 Mart’a” isimli kitaplarını Okul Müdürü Abdullah Gülay eşliğinde etkinliğe katılanlara tanıtarak protokol üyelerine hediye ettiler.

akcaabat-2020-kitap-okuma.jpgakcaabat-2020-kitap-okuma1.jpgakcaabat-kitap-okuyorr.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler