Başkan Ekim, “Yaşlıların çok olduğu bu bölgede, geçişlerde sıkıntı yaşanıyor. Havaalanında ki üst geçit elzem, ama burasıda hastaneye gidenler için çok önemli bir nokta. Asansörün yapılmasında ivedilik olduğunu belirtmek istiyorum. 
Bununla ilgili bazı girişimlerimiz oldu ama finansman noktasında sıkıntılarımız var. Uygun görürseniz buranın da ön plana alınmasında fayda var” dedi. 

Hıdırnebi Yayla Kentin yeniden ihaleye çıkması için bir dizi çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Ekim, “Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığında.  Orman Bakanlığı ise sadece mülkiyeti ile ilgileniyor. İhaleye çıkarması  noktasında çalışma yapıyoruz. Geçen hafta Turizm Bakanlığından ilgiller buradaydı. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. 

Akçaabat’ta yapılmakta olan projelerde gelinen son durumu da özetleyen Başkan Ekim, “ Akçaabat’ta yapacağımız otopark ve pazar yeri için proje başlangıcına geçen hafta itibariyle start verdik. İnşallah bir iki ay içinde neticelenip inşaat ihalesine başlayacağız. 


Kavaklı’dan başlayıp Yıldızlı’ya kadar olan sahil düzenlemesi ile ilgili de projemizin startını verdik. Müteahhit firma ile proje işlemleri başladı. 


Mevcut kıyı düzenlememizde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığıyla başlamış olduğumuz plaj veleybolu, futbolu ile ilgili etkinlik var. Yavaş yavaş tamamlanma aşamasına geldi. 

Bizim özellikle Akçaabat’ın anayol cephesinde problemlerimiz var. Bu kısmı projelendirip Büyükşehir Belediyemizle yapabilirsek çok memnun olurum. Milet Bahçesinin sağlı, sollu cepheleri düzenlenmiş olur. Akçaabat’ımız güzel bir cepheye kavuşmuş olur. Şehir içinde düzenlemelere başlamıştık. İhalemizi bu ay veya önümüzdeki ay yapacağız. 

Kanalizasyon ve atık su problemi alakalı,  TİSKİ ile beraber başlangıç yapmış olduk. Batı bölgesinde yapılacak olan Arıtma Tesisimin projesini sene sonuna kadar bitireceğiz. Yıldızlı bölgesinde atık suyu, böylelikle batıya taşıyıp o bölgede arıtılacak. Onanın da ihalesini yapıp Akçaabat’ın deniz deşarj olan arıtmasını, biyolojik arıtmayla neticelendirmek istiyoruz” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Akçaabat ilçemiz, Trabzon’un en önemli ilçelerinin başından geliyor. Birlikte güzel bir çalışma iklimi oluşturduk. Bunu daha da arttırarak çeşitlendirerek birlikte güzel hizmetler yapacağız” diye konuştu.