15 Temmuz'da yaşanan darbe kalkışmasında bir çok insanımızın şehit olması dolayısıyla bu yıl sade bir törenle Ak Parti Genel Merkezi'nde yapılan Ak Parti Kuruluş Yıldönümü kutlamasına Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti Yalova İl Teşkilatı ve Ak Partili belediye başkanları da tam kadro katıldılar.
Ak Parti 15. Kuruluş Yıldönümünü Ankara'da Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen sade bir törenle kutladı. Bu yıl 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı çıkan vatandaşlarımızdan bir çoğunun şehit edilmesi nedeniyle mini bir programla kutlanan kuruluş yıldönümüne Ak Parti Yalova İl Teşkilatı da neredeyse tam kadro katıldı. Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Ak Parti İl Yöneticileri ile Ak Partili belediye başkanlarının hazır bulunduğu programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Şehitlerimizi selamlayarak sözlerime başlıyorum. Bugün sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bugün bizim için özel bir gün. İçinde bulunduğumuz durumda çok daha anlamlı hale gelen dönemdeyiz. 15 Temmuz 2001'de AK Parti kuruldu. Bugün AK Parti 15 yaşında. Bu kutlu hareket bismillah diyerek milletin huzuruna çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu gün, 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Bu sözün üstünden 15 yıl geçti. 15 yıl sonra hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye'yi ön saflara taşıdık, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldik. İstiklal ve istikbal mücadelesi verdik. Eğilmedik, bükülmedik, yıkılmadık, millete güvendik ve başardık. 2002 seçimlerine giderken 'Tek başına, iş başına' dedik. İlk seçimlerde zaferle çıktık, işbaşına geldik. Türkiye'nin bütün imkan ve kaynaklarını vatandaşlarımız için kullandık, seferber ettik. Her şey Türkiye için dedik ve Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını açtık. Türkiye'yi adaletle, hakkaniyetle büyüttük ve geliştirdik. Bize omuz veren milletin başını öne eğdirmedik. Önce Türkiye diye yola çıktık ve durmak yok yola devam dedik. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir terör örgütü, vesayet odağını tanımadık. Eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurlarınızdayız.O karanlık 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı vardı. O gece medyamız, o gece polisimiz, o gece valilerimiz kaymakamlarımız, savcılarımız ve 79 milyon milletimiz bir oldu, tek yürek oldu ve bu darbeci hainlere gereken derslerini verdi. Milletçe çıktığımız bu yolda, milletle yürüdük" dedi.
Kutlamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu. Erdoğan mesajında, "Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un Fethi'nden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim